Primăria Capitalei: "În Bucureşti nu se înregistrează o invazie a căpuşelor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Capitalei a precizat azi printr-un comunicat de presă că de la începutul anului până în prezent nu a primit nicio sesizare din partea Direcţiei de Sănătate Publică sau a altor instituţii abilitate prin care să fie semnalată o invazie a căpuşelor în Bucureşti.

“Căpuşele au arie de dezvoltare punctuală, numai în zona spaţiilor verzi şi acolo unde este semnalată prezenţa câinilor comunitari”, se spune în comunicat.

Ca urmare a faptului ca în 2011 a fost semnalată prezenţa căpuşelor în unele zone verzi din Bucureşti, pentru a preîntâmpina evoluţia necontrolata a acestora, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a iniţiat un proiect de hotărâre, care a fost aprobat în martie de consilierii municipali, potrivit căruia toţi deţinătorii, proprietarii ori administratorii spaţiilor verzi au obligaţia de a aplica tratamente împotriva căpuşelor.

Mai mult decât atat, Direcţia de Utilităţi din cadrul Primăriei Capitalei a informat deţinătorii şi administratorii de spaţii verzi şi ADP-urile de sector cu privire la prevederile actului normativ amintit mai sus şi a solicitat aplicarea măsurilor corespunzătoare pentru respectarea actului normativ. De asemenea, inspectorii Directiei de Inspecţie şi Control verifică deja modul de aplicare.

Astfel, ca urmare a încălzirii vremii, Adminstraţia Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti, instituţie din subordinea municipalităţii, a realizat, în urmă cu două săptămâni, în parcurile pe care le administrează, tratamente de prevenire a apariţiei  căpuşelor şi, imediat ce condiţiile meteo o vor permite, se va iniţia o a doua etapă de tratare a zonelor verzi din parcuri.

O altă instituţie din subordinea Primăriei Capitalei, Administraţia Grădina Zoologică, va aplica, imediat ce condiţiile meteo o vor permite, tratamente de combatere a căpuşelor.

Municipalitatea menţionează că tratamentele de combatere a căpuşelor nu pot fi cuprinse în cadrul Planului de Igienizare deoarece acesta a fost stabilit pentru combaterea şobolanilor şi ţânţarilor, vectori cu arie de răspândire foarte mare care se dezvoltă preponderent pe domeniul public.




București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite