Premieră în pieţele din Sectorul 4: carduri electronice pentru fiecare producător

Premieră în pieţele din Sectorul 4: carduri electronice pentru fiecare producător

Sistemul va fi pus în funcţiune de joi FOTO Primăria Sectorului 4

În pieţele din Sectorul 4 al Capitalei, începând de joi, 9 ianuarie, va funcţiona un sistem de carduri electronice destinat producătorilor şi agenţilor economici. Sistemul se găseşte doar în pieţele din Sectorul 4, iar până în acest moment au fost emise 500 de carduri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Începând de joi, 9 ianuarie, producătorilor de fructe şi legume, dar şi celor de produse tradiţionale care doresc să ocupe un loc în pieţele Progresul, Sudului şi Apărătorii Patriei li se va emite un card nominal. Odată introdus în scannerul special, acesta va oferi informaţii referitoare la zona reprezentată, la suprafaţa cultivată, dar şi la primăria emitentă. 
 
Cu ajutorul Direcţiei de Administrare a Pieţelor Sector 4, toate datele au fost stocate într-o bază electronică, gestionată şi actualizată permanent, prin colaborare cu autorităţile locale emitente ale certificatelor de producători respective. 
 
Cardurile, soluţie pentru stimularea producătorilor autentici
 
Măsura de introducere a cardurilor a fost adoptată pentru a eficientiza activitatea, dar şi pentru a stimula producătorii autentici, descurajând în acelaşi timp intermediarii, care majorau semnificativ preţul practicat de producători. 
 
În ceea ce priveşte cardul de agent economic, acesta este destinat societăţilor şi transmite electronic situaţia financiară, dar şi cea juridică a fiecărei societăţi în parte, privind relaţia contractuală a acesteia cu Direcţia de Administrare a Pieţelor Sector 4. 
 
Totodată, cardul va permite emiterea în timp real a somaţiilor, în situaţia în care ocupantul spaţiului comercial nu a achitat chiria sau taxele aferente desfăşurării activităţii ori dacă are restanţe la plata chiriei. Dacă acest lucru se repetă, societăţii i se poate emite chiar şi o somaţie de reziliere a contractului.
 
Până în acest moment, pentru cele trei pieţe aflate în administrarea Consiliului Local Sector 4 - Piaţa Progresul, Piaţa Sudului şi Piaţa Apărătorii Patriei - au fost emise 500 de carduri de producător şi agent economic. 
 
Pe aceeaşi temă:
 
 
citeste totul despre: