PREMIERĂ Cornel George Popa prezintă „Viaţa mea sexuală“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lungmetrajul său de debut intră de astăzi pe ecrane. Premiera de gală are loc la cinema Scala. Ieşean de origine şi inginer constructor după diploma de studii, Cornel George Popa este de 17 ani regizor şi scriitor.

Cornel George Popa spune că a realizat tot ce a visat încă din adolescenţă: să fie regizor, scriitor şi să cunoască succesul. A dat admitere la Facultatea de Construcţii din Iaşi şi, în 1991, pe când scria la „Opinia studenţească“, a primit o ofertă la Bucureşti: reporter special la „Zig Zag“.

„Am rămas în Capitală un an. După asta, aveam de gând să mă întorc la Iaşi, dar înainte am dat admitere la ATF, în 1993“, povesteşte Cornel George Popa. A intrat al doilea la secţia Regie Film, la clasa Cristinei Nichituş.

Am fost sigur că intru din cauza primei întrebări: De ce vrei să dai la Regie Film? În funcţie de răspuns se legau toate, iar eu am spus povestea unui vecin contabil care visa să devină poet, dar viaţa l-a împiedicat. Am justificat alegerea mea prin faptul că nu am chef ca peste ani să-i spun copilului meu ce aş fi putut deveni, dar că nu am încercat. Comisia s-a relaxat şi, după ce am ieşit din sală, le-am spus colegilor foarte încrezător: «Am intrat, vedeţi ce faceţi voi acum!»“, explică regizorul.

10 ani în televiziune şi 7 cărţi

A realizat numeroase reportaje şi documentare la TVR, Prima TV, Pro TV, Antena 1 şi a concurat la CNC cu mai multe scenarii. Cornel George Popa a scris şapte cărţi, câştingând în 1993 premiul „Liviu Rebreanu“ al Uniunii Scriitorilor pentru debut cu povestiri scurte adunate în volumul „Cincizeci şi şase de blitzuri şi alte chestii“.

Cum am ajuns la «Viaţa mea sexuală»? Prin 2000, cei de la «Playboy» mi-au comandat nişte materiale, altfel. M-am gândit la trei reportaje: «Meseria mea e să stau în pielea goală», «Am fost o zi vânzător la sexshop» şi «Gigoloi»“, mărturiseşte scriitorul. De aici şi până la piesa de teatru „Viaţa mea sexuală“ nu a fost decât un pas. După ce a citit piesa lui Petre Barbu, „Tatăl nostru care eşti în supermarket“, Cornel s-a pus pe scris.

I-am spus lui Petre că piesa lui mi-a făcut poftă să scriu şi eu un text de teatru şi m-am înscris la UNITER. Le-am spus: «Primiţi piese câştigătoare? Ţineţi bine de ea că este premiantă anul acesta», am zis cu maximum de tupeu când le-am înmânat «Viaţa mea sexuală» şi am câştigat, în 2004“, povesteşte autorul.

De şapte ani, spectacolul „Viaţa mea sexuală“ se joacă cu succes la Naţionalul ieşean, iar în Bucureşti piesa a fost montată la TNB, în 2005, de Sorin Militaru. Provocat de mai toţi prietenii şi colegii să scrie şi un scenariu de film, Cornel a transpus textul şi pentru peliculă în doar două luni. „Dacă piesa am scris-o în cinci zile, la film a durat mai mult“, spune el. Lungmetrajul în care apar Cristina Florea, Vlad Zamfirescu, Gabriel Spahiu, George Alexandru şi Magda Catone are premieră în această seară la cinematograful Scala.

Mini interviu

Să ne aşteptăm la un film cu multe secvenţe erotice?


În film nu este nicio secvenţă de sex. Mi-am zis: măcar să am un sărut. Tot ce se întâmplă în film a fost trăit de mine. Secvenţa cu sărutul mi s-a întâmplat pe stradă, la Iaşi. O să vedeţi despre ce e vorba.

De ce aţi ales Regia?

Pentru că este o meserie completă. Ca să faci un film de la 1870 trebuie să citeşti două biblioteci, pentru unul cu mineri – mergi în mină. E o meserie care însumează activităţi diverse. Şi mi s-a părut că am idei pentru filme.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite