Poveşti despre Micul Paris cu Mircea Vintilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Folkistul Mircea Vintilă (foto) a susţinut aseară, de la ora 19.30, un concert în care a „povestit” Bucureştiul, pe scena de la Cinema Scala. Seara a început cu o istorisire a prietenului artistului, Aurel Mitran, care povestit cum s-a ajuns la acest spectacol.

„Iniţial am vrut să numim concertul <Bucureştii ca o cârciumă>, asta pentru că pe unde am colindat prin oraş am întâlnit restaurante deschise în case ce au aparţinut unor mari personalităţi“, a spus organizatorul.

El i-a condus pe bucureştenii de la Scala pe la cimitirul Bellu, unde peste drum a găsit cîrciuma „Mai bine la noi decât vizavi“, pe la restaurantul „Templul chinezesc“, care funcţionează în casa Cellei Delavrancea sau pe la clubul „Dowstairs“, unde a trăit Ştefan Luchian.

Timp de aproximativ două ore, spectatorii au ascultat cele mai cunoscute melodii ale lui Mircea vintilă, mai vechi ori mai noi.

„Strada Popa Nan“, „Hanul lui Manuc“ şi „Miruna“ au fost interpretate de muzician. Artistul a însoţit piesele cu imagini de arhivă, cu parada regală, cu tramvaiul tras de cai şi florăresele din perioada interbelică.

Mircea Vintilă împlineşte azi 61 de ani

Artistul a avut şi invitaţi în concert: Marius Baţu, Nicu Patoi, Robert Enache, DJ Old School, care la finalul show-ului i-au cântat „La mulţi ani“ pentru ziua de naştere de astăzi, când împlineşte 61 de ani. Mircea Vintilă s-a născut la 23 martie 1949, la Bucureşti. Şi-a făcut debutul în 1968, la Casa de Cultură a Studenţilor, cântând piesele „Lordul John“ şi „Osebite anecdote“.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite