„Piratul” de pe aeroport, prins

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dumitru Manu practica ilegal taximetria pe Aeroportul „Henri Coandă“. Poliţia aeroportului a luat măsuri în urma articolului „Taxiurile pirat au revenit la Otopeni“, apărut în urmă cu o lună în ziarul „Adevarul“.

Mai citeşte şi:

Taxiurile pirat au revenit la Otopeni

La începutul lunii februarie, reporterii „Adevarul“ au surprins cu o cameră video un şofer care „pescuia“ turişti din Aeroportul Otopeni şi făcea taximetrie în afara legii.
Reprezentanţii Poliţiei Aeroportului Otopeni s-au sesizat imediat şi au făcut tot posibilul pentru a-l găsi, reuşind să-l depisteze după zece zile. Dumitru Manu (53 de ani), din localitatea Voluntari, bărbatul care transporta ilegal persoane din aeroport, a fost audiat de poliţişti şi urmează să fie sancţionat.

Taximetriştii-pirat îşi fac de cap la aeroport

„În urma apariţiei articolului am făcut verificări şi, cu ajutorul pozelor din ziar, l-am depistat pe bărbat. Am mers la domiciliul lui din Voluntari, l-am audiat şi a recunoscut fapta“, a declarat comisarul-şef Gabriel Ilie de la Poliţia Aeroportului „Henri Coandă“.
El a adăugat că Dumitru Manu nu avea dreptul să execute această activitate în incinta Aeroportului Otopeni pentru că nu avea autorizaţie de transport.

Mai citeşte şi:

Biroul de Control Auto colecţionează plăcuţele false ale taximetriştilor din Capitală

Riscă închisoarea
Pe Dumitru Manu reporterul „Adevarul“ l-a întâlnit în urmă cu aproximativ o lună. Acesta a cerut să fie dus de la aeroport, în cartierul Pipera. „Taximetristul-pirat“ îşi lăsa maşina în parcare şi intra în aeroport pentru a racola clienţii. De asemenea, acesta a recunoscut în faţa reporterului că practică această meserie ilegal. „Doamnă, să vă spun de drept, sunt ilegal! Ce să fac? Costă mult să-ţi iei licenţa, iar acum nu se mai dau“, a explicat bărbatul alegerea sa. El i-a mai spus reporterului că, în cazul în care îl va opri poliţia, să spună că sunt prieteni.

Mai citeşte şi:

Poveşti de noapte, din taxi

Dumitru Manu este acum cercetat pentru infracţiunea de nerespectare a regimului de transport rutier public, iar dosarul urmează să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea. „Riscă o amendă care poate ajunge la 1.000 de lei sau chiar închisoare“, a mai spus comisarul-şef Gabriel Ilie.

29 de „piraţi“ depistaţi în ultimul an
Problema pirateriei în rândul taximetriei este des întâlnită pe Aeroportul Otopeni, în ciuda încercărilor autorităţilor de a o elimina. La începutul acestui an au mai fost prinse încă nouă persoane care transportau ilegal clienţi, iar anul trecut au fost depistate 20 de cazuri. Una dintre problemele cu care se confruntă poliţia este chiar legea 38/2003 privind transportul public de persoane.

Aceasta spune că „este interzisă practicarea de abordare a clienţilor în interiorul aeroportului de către taximetrişti sau interpuşi“, însă nu se menţionează nicio sancţiune pentru această faptă. „Am făcut demersuri pentru a schimba această lege pentru că în forma asta nu ne ajută deloc. Nu s-a făcut nimic deocamdată“, a mai explicat Gabriel Ilie.

Mai citeşte şi:

Grădinarul, artistul şi teribilistul, taximetriştii exotici ai Capitalei

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite