Pericol de deraiere a tramvaielor în zona Pipera. Reţeaua STB, veche de zeci de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liniile de tramvai sunt un pericol FOTO FB/Asociaţia „Metrou Uşor”
Liniile de tramvai sunt un pericol FOTO FB/Asociaţia „Metrou Uşor”

Linii dezbinate, traverse putrezite, gunoaie, şuruburi scoase, asta este imaginea liniei de tramvai care duce călătorii în zona Pipera.

Tramvaiele care duc călători într-una dintre cele mai aglomerate zone ale Capitalei sunt în pericol de deraiere. semnalul de alarmă este tras de cei de la Asociaţia „Metrou Uşor.”

Într-o postare pe pagina lor de Facebook, cei din Asociaţie prezintă imagini cu liniile de tramvai din Pipera, dar şi cu murdăria care zace între şine.

„O vizită în teren a Asociaţiei „Metrou Uşor” arată situaţia catastrofală a tramvaielor ce duc spre Pipera, cel mai mare pol de business din capitală. Pe Şoseaua Petricani găsim linii dezbinate, traverse putrezite, şuruburi scoase, stâlpi de beton fisuraţi, consolele reţelei de tramvai ruginite şi un pat de gunoaie. Din păcate, acesta nu este singurul tronson din Bucureşti care compromite siguranţa călătorilor şi starea tehnică a tramvaielor”, se arată în postare.

de asemenea, cei di Asociaţie spun că o treime din reţeaua STB este veche de zeci de ani, iar în ultimii ani nici măcar un metru din aceastp reţea nu a fost reabilitat cap-coadă.

„Un singur kilometru de şine este scos la licitaţie pentru a fi modernizat, pe Bulevardul Vasile Milea, după ani de zile de tergiversări, însă lucrările nu au început nici până azi. În rest, ultima reabilitare de linii a debutat în 2013”.

Asociaţia „Metrou Uşor” solicită încă o dată implicare urgentă pentru modernizarea şi întreţinerea infrastructurii. Solicităm, de asemenea, salubrizarea de urgenţă a amprizei liniilor, invadată de deşeuri.

Citeşte şi:

„Tramvaiul de poveste“, model de epocă din parcul STB, va circula în Bucureşti de Crăciun

O ambulanţă SMURD a lovit un refugiu de tramvai din Bucureşti. Trei persoane au fost rănite

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite