Pensionarii pot depune oricând documentele pentru eliberarea cardului de călătorie STB. Nu există termen limită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pensionarii bucureşteni vor putea călători în continuare gratuit pe toate mijloacele de transport în comun de suprafaţă din Capitală, însă numai în baza unui card de călătorie emis de Societatea de Transport Bucureşti.

Potrivit Agerpres, nu există un termen limită pentru depunerea documentelor de către pensionari. Aceştia vor avea însă obligaţia de a valida cardul la fiecare călătorie pe care o vor efectua cu transportul în comun de suprafaţă din Capitală. 

Concret, documentele pot fi depuse zilnic între orele 10 - 14 la oricare dintre centrele de vânzare, anunţă sursa citată. Până aceştia vor obţine cardul de la STB, ei pot circula cu ultimul talon de pensie şi actul de identitate. 

„Validarea fiecărei călătorii este necesară pentru a îmbunătăţi calitatea transportului public. Noi trebuie să ştim cine sunt călătorii şi care este numărul de călătorii pe anumite linii. Dacă pensionarii îşi validează cardul, noi o să ştim câţi sunt, pe ce linii şi la ce oră circulă”, a explicat Brânduşa Raeceanu, purtător de cuvânt al STB.

În cazul în care pensionarii nu vor valida cardul de călătorie ei riscă să fie amendaţi conform reglementărilor în vigoare. În Regulamentul serviciului comunitar de transport public local de călători în regiunea Bucureşti - Ilfov (http://stbsa.ro/mobile/contraventii.php) sunt prevăzute amenzi între 50 şi 5.000 de lei. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite