Parcarea de 500 de locuri de la capătul şoselei Pantelimon a fost deschisă. Accesul va fi gratuit până când Primăria Capitalei va decide tarifele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO PMB (Arhivă)
FOTO PMB (Arhivă)

Primăria Capitalei a deschis, miercuri, parcarea de tip „park&ride” de la capătul şoselei Pantelimon, a anunţat primarul Capitalei, Nicuşor Dan, menţionat de Agerpres. Parcarea dispune la parter de un terminal STB unde să întoarcă tramvaiul, să vină microbuzele şi autobuzele. Potrivit edilului, accesul va fi gratuit până când Consiliul General va stabili tarifele.

„Şoferii care intră în Bucureşti prin partea de est a oraşului pot parca aici autoturismele personale şi îşi pot continua călătoria cu mijloacele de transport în comun. Intrarea şi ieşirea se fac prin şoseaua Pantelimon”, a comunicat Nicuşor Dan, pe pagina sa de Facebook. 

 „Parcarea are 500 de locuri şi funcţionează non-stop, accesul fiind gratuit până când Consiliul General va stabili tarifele şi administratorul parcării”, a mai adăugat primarul Capitalei. 

Nicuşor Dan a menţionat că parcarea face parte din Nodul Intermodal Park&Ride Cora Pantelimon, iar terminalul permite accesul rapid la liniile urbane şi metropolitane de transport în comun. 

Lucrările pentru parcarea de la capătul şoselei Pantelimon au fost finalizate la finalul anului 2021

Parcarea a fost promisă de fostul primar general al Capitalei Sorin Oprescu încă din anul 2011. Aceasta făcea parte din proiectul de modernizare a şoselelor Iancului şi Pantelimon, cu termen de finalizare în anul 2014. 

În anul 2017, primarul Capitalei de la acea vreme Gabriela Firea promitea că lucrărilor vor începe în anul 2018. Abia în luna iulie a anului 2019, Firea a semnat contractul pentru finalizarea lucrărilor la parcare, până la acel moment fiind făcută doar o groapă pentru fundaţie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite