Nicuşor Dan: Am închis 14 din cele 16 companii municipale create de fosta administraţie. Vor fi disponibilizaţi 2700 de oameni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicuşor Dan a declarat că a închide aceste companii nu a fost „o simplă operaţiune administrativă cu vot în Consiliul General, au fost dificultăţi tehnice serioase” FOTO Inquam Photos / George Calin
Nicuşor Dan a declarat că a închide aceste companii nu a fost „o simplă operaţiune administrativă cu vot în Consiliul General, au fost dificultăţi tehnice serioase” FOTO Inquam Photos / George Calin

Până în prezent au fost închise 14 din cele 16 companii municipale create de fosta administraţie, urmând a fi disponibilizaţi 2.700 de oameni, a declarat marţi, primarul Capitalei Nicuşor Dan, cu ocazia bilanţului la 10 luni de mandat. Totodată el a reamintit despre cheltuielile „exagerate pe care aceste companii municipale le-au produs în bugetul oraşului”.

 „E un prejudiciu de sute de milioane de euro. Vă aduc aminte doar că în urma unui control al Ministerului Finanţelor am sesizat DNA-ul pentru gravele prejudicii şi abuzuri de la Compania de Cimitire, unde s-au eludat proceduri de achiziţie publică, unde s-au cumpărat cu sume mult peste preţul pieţei mai multe bunuri”, a afirmat primarul Capitalei, Nicuşor Dan.

„Am definitivat procedurile noastre administrative pentru a închide 14 din cele 16 companii pe care urma să le închidem în prima etapă. Din acest moment rămân doar procedurile juridice. Din cele 14 companii vor fi disponibilizaţi 2700 de oameni. Cheltuielile salariale anuale ale acestor oameni - 150 de milioane de lei pe an” a afirmat Nicuşor Dan.

Totodată, potrivit lui, din cele 16 companii municipale înfiinţate de fosta administraţie, au mai rămas de închis doar companiile de parcuri şi protecţie civilă, a spus Nicuşor Dan, adăugând că acestea vor fi şi ele desfiinţate „curând”. 

„Din cele 16 companii pe care spuneam că le vom închide în prima etapă au mai rămas companiile de parcuri şi de protecţie civilă, şi patru companii pe care le menţinem provizoriu pentru că asigură nişte servicii pe care la un moment dat o să le trecem în structura municipalităţii. Este vorba de iluminatul public, de întreţinerea semafoarelor, de activitatea de dezinfecţie, dezinsecţie, deratizare şi de compania imobiliară care are în administrare blocul social din Ghencea. Companiile municipale care vor rămâne sunt STB, Trustul de Clădiri Metropolitane, Energetica Servicii şi Termoenergetica”; mai afirmă Nicuşor Dan, care menţionează că pentru a închide aceste companii nu a fost „o simplă operaţiune administrativă cu vot în Consiliul General, au fost dificultăţi tehnice serioase”.

Imagine indisponibilă
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite