Minivacanţa de Paşte, sărbătorită cu picnicăreală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru o gură de aer curat bucureştenii nu au renunţat la ospăţul de sărbătoare şi au cărat cu ei “bucătăriile” prin parcuri. Cei care s-au ghiftuit însă după Înviere au preferat să pedaleze la bicicletele care se dau gratis în parcuri pentru a mai arde din calorii.

Bucureştenii nu au mai rezistat a doua zi de Paşte printre betoane şi  au ieşit să se relaxeze în weekendul prelungit de sărbători în parcuri, la picnic în pădure sau la pescuit. Pe principiul distracţie să fie, dar pe stomacul plin, oamenii au invadat toate spaţiile verzi şi au încins grătarele cu mici. Unul dintre locurile preferate de petrecăreţi a fost şi Parcul Tineretului,  lângă Palatul Copiilor, pe spaţiul special creat pentru grătare.

“Am vrut să profit de vremea frumoasă şi am făcut o invitaţie la picnic colegilor mei, iar acum mi-am dat seama că suntem atât de mulţi încât nu ne ajunge carnea. Dar avem vreo cinci sticle de vin de Topoloveni şi-o scoatem la capăt până diseară” , povestea ieri, râzând, Robert Cristian, de 34 de ani.

Lângă el, un alt grup de tineri militari asezonau carnea de miel şi câteva fleici de carne de porc, meniu de care s-au bucurat până la ultima bucată. “Nu savurăm astfel de delicatese decât de două ori pe an, la sărbători, din cauza programului riguros de armată. Iar la 20 de grade cât sunt afară, nu puteam mânca ceva gras între patru pereţi încinşi de la gătit”, ne-a spus Florin Popescu, un tânăr de 28 de ani.

image

Au luat prânzul în pădure

Cei care au crezut că vor avea mai multă linişte savurând un picnic pe malul Lacului Pipera s-au înşelat. Căldura i-a împins pe mulţi amatori de grătare să ia cu asalt marginile acestui fir de apă care trece pe lângă Capitală.

Aceeaşi situaţie şi la marginea pădurii Băneasa, lângă Zoo. Care cu nepoţel, căţel, vecini sau doar rude, şi-au întins păturicile, au scos carnea proaspătă din portbagaje şi s-au ospătat ca la mama lor acasă. “E a doua zi când venim la pădure. Parcă ne prieşte altcumva mâncarea dacă o servim aici, la aer curat. Nu pot sta acasă să mă ghiftuiesc cu miel, aici măcar mai fac mişcare”, povesteşte Victor Stanciu, un bunic de 59 de ani care şi-a scos toată familia la picnic.
În urma lor, potopul de gunoaie!

Ca în fiecare primăvară, pe lângă flori şi iarbă, în pădure au apărut deja şi mormane de PET-uri, abandonate de petrecăreţii care au sărbătorit prima zi de Paşte în natură.

Au fost însă şi bucureşteni care nu s-au lăsat duşi prea departe şi au ales să facă jogging sau să se relaxeze pe un cearceaf întins pe iarba proaspătă din Parcul Herăstău. “Pentru noi Paştele nu înseamnă doar să mâncăm de dimineaţă până seara drob şi cozonac. Trebuie să ne relaxăm simţurile, aşa că am venit din Piaţa Iancului ca să respirăm un aer mai rarefiat”, a spus Marcu Ţogâie, un tătic de 35 de ani care tocmai îşi învăţa băieţelul de un an să meargă.

Plimbări gratis cu bicicleta şi vaporaşul

Pentru cei care vor să dea jos caloriile acumulate în urma mesei copioase de sărbători, alternativa cea mai ieftină o reprezintă închirierea bicicletelor, oferite gratis în parcul Herăstrău, Tineretului şi Kisselef, în fiecare zi între orele 10 şi 21.

De distracţie moca au avut parte în primele două zile de Paşte bucureştenii care au ales să se plimbe cu vaporaşul pe Lacul Herăstrău. Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) a pus la dispoziţia bucureştenilor şase ambarcaţiuni care să asigure turul de lac pentru cei care au ales să se distreze în natură. Unii au stat la coadă vreme bună pentru a prinde un loc, dar a meritat aşteptarea.

“A fost minunat, deşi am aşteptat aproape o oră la coadă. Dar, pentru că e gratis, nici nu am mai simţit cârceii”, ne-a spus Marin Constantin, un pensionar de 62 de ani. Potrivit marinarilor, preţul unei plimbări cu vaporul se va scumpi până la 10 lei, din cauza lipsei de clienţi. ALPAB însă a menţionat că şi de 1 mai bucureştenii se mai pot plimba gratis cu ambarcaţiunile.

Tot la începutul lunii mai cei care vor să-şi limpezească capul şi să uite de probleme pot porni într-o expediţie pe două roţi prin pădurile din jurul Capitalei, numită “Marea evadare”,  împreună cu alţi bucureşteni pasionaţi de pedalat, cu plecare din Parcul Herăstrău.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite