Metrorex, apel către companiile din nordul Capitalei: Să-şi flexibilizeze programul pentru a reduce gradul de aglomeraţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 600 000 de persoane călătoresc cu metroul zilnic în Bucureşti FOTO Bogdan Enache
Peste 600 000 de persoane călătoresc cu metroul zilnic în Bucureşti FOTO Bogdan Enache

Reprezentanţii Metrorex au făcut un apel către companiile din Capitală, în special cele situate în nordul oraşului şi care sunt deservite de magistrala 2, cea mai aglomerată magistrală, să-şi flexibilizeze programul pentru a reduce gradul de aglomeraţie. Apelul vine în contextul în care autorităţile au interzis până la finalul lunii evenitemtele cu peste 1000 de persoane.

„Noi circulăm cu întreaba flotă şi în această situaţie încercăm să venim cu un set de măsuri suplimentare. Ar fi de ajutor dacă companiile, în special cele din nordul Capitalei, şi-ar regândi programul astfel încât să poată fi redus gradul de aglomeraţie pe magistrala 2 ce deserveşte zona Pipera. Metrorex circulă zilnic cu capacitatea maximă de trenuri. Noi nu putem să restricţionăm accesul cetăţenilor în staţiile de metrou. Vorbim de un flux de până la 18.000 de călători în mediu per staţie zilnic. Anual, cifra ajunge şi la 6 milioane de călători per staţie”, a declarat Mariana Miclăuş, reprezentanta Metrorex.

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a anunţat că au fost interzise până la sfârşitul lunii adunările mai mari de o mie de persoane pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Adunările publice sau private cu mai puţin de o mie de oameni vor fi analizate de la caz la caz, în funcţie de o listă de criterii.

Grupul ştiinţific care gestionează combaterea epidemiei de coronavirus a decis ”interzicerea oricărei acitivtăţi care presupune participarea a 1.000 de persoane, iar sub o mie, va fi nevoie de aprobare pentru fiecare caz în parte, cu avizul prealabil al DSP. Măsurile se pot prelungi şi după 31 martie, în funcţie de evoluţia la nivel european şi mondial. Atât evenimente publice, cât şi cele private. Este o măsură preventivă, dar necesară”, potrivit lui Raed Arafat.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite