„Megan Fox” tunată de patru studenţi la Automatică GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studenţii politehnişti din întreaga ţară s-au întrecut ieri în ultima etapă a unei competiţii studenţeşti de robotică, „Robochallenge". Astfel, la Facultatea de Electronică,Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din cadrul Politehnicii Bucureşti, tineri specializaţi în electronică şi automatică de la univeristăţi de profil din întreaga ţară şi-au aruncat în ring cei mai buni roboţi construiţi chiar de ei. Maşi

Secţiunile de concurs au fost luptele sumo şi împuşcăturile cu laser. „Robo-LaserMaxx" este o noutate pentru concurs şi presupune ca doi sau mai multi roboţi să-şi găsească adversarii printr-un labirint şi să-i împuşte cu raza laser.

image
image
image

„Studenţii sunt dornici să facă mai mult. În facultate faci multă teorie şi puţină practică. Asta te face să gândeşti totul din punct de vedere practic. Eu când am venit aici am învăţat să fac un cablaj, să lipesc, am început să proiectez", a spus Adrian Gaşpar, unul dintre organizatorii evenimentului. Proba tradiţională a concursului, robo-sumo a atras mai mulţi competitori.

image

În ring au intrat câte doi roboţi care au încearcat să se elimine unul pe altul, mişcându-se pe bază de senzori. Nu doar studenţii de la Electronică au venit cu proiecte de robotică la concursul naţional. Valeriu Gogoşanu, Alexandru Şerbănescu, Vlad Siminescu şi Mihai Vladeş, toţi studenţi în anul al III-lea la Automatică, au înscris-o în competiţie pe roboţica „Megan Fox", aşa cum au botezat-o. „Este mai mult un hobby, nu neapărat ceva legat de facultate. Folosim cunoştinţele de automatică pe care le-am acumulat", a explicat Valeriu Gogoşanu, de 22 de ani.Tinerii s-au străduit ca roboţica lor să funcţioneze perfect atunci când intră în ring. Aşa că i-au montat senzori cu infraroşu, senzori de culoare şi motoare puternice. Proiectul i-a costat pe tineri aproape 1.000 de euro.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite