Mărţişoare, surprize pentru toată lumea şi gusturi îmbietoare: târgul „Ozosep“ şi-a deschis porţile la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgul vă aşteaptă cu multe bunătăţi. FOTO: Ozosep
Târgul vă aşteaptă cu multe bunătăţi. FOTO: Ozosep

Expoziţia cu vânzare „Ozosep“ şi-a deschis porţile, în perioada 14-15 februarie, la Bucureşti. Peste 25 de producători s-au reunit în Capitală şi au adus produse 100% naturale din Ardeal.

„Ozosep“ este un târg gastro-cultural, organizat de tineri care fac parte din Asociaţia Economiştilor Maghiari din România, filiala Bucureşti. La târg participă  peste 25 de producători mici cu produse 100% naturale din Ardeal:  kurtos, delicatese din cărnuri, păstrăv, brânzeturi, produse apicole, pâine de casă, pălincă, bere artizanală, dulceţuri, siropuri naturale şi alte bunătăţi, specialităţi de ceaiuri, jucării din lemn, cosmetice naturale, haine tradiţionale şi produse din ceramică. Expoziţia are loc în curtea Institulului Balassi.

În ambele zile ale târgului, copiii vor putea confecţiona mărţişoare, sub îndrumarea celor de la „My Creative Place“, în timp ce adulţii se vor putea delecta cu zeci de sortimente de pălincă din fructe.

De asemenea, la târg vor fi prezenţi şi producători din carne de vânat, după reţete ardeleneşti tradiţionale. Printre produsele oferite, potrivit organizatorilor, se regăsesc cârnaţii afumaţi şi uscaţi, crenvurştii din carne de cerb, pastrame, produse afumate. Carnea provine din parcurile de vânat proprii, situate în partea centrală a Ardealului, unde sunt crescuţi mistreţi, lopătari, mufloni şi cerbi.

Şi amatorii de brânzeturi vor avea parte de răsfăţ, printre produsele pe care le vor putea găsi numărându-se caşcavalul maturat în vin roşu ori afumat cu fum natural şi condimentat cu usturoi, dar şi cel cremos, cu mucegai nobil.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite