"Macii" de Ştefan Luchian, 150.000-200.000 de euro, la Licitaţia Artmark

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre cele mai frumoase şi cunoscute lucrări de Ştefan Luchian, tabloul “Macii”, care provine din colecţia Tiberiu Puica, va fi prezentat în cadrul licitaţei Casei Artmark, care va începe, în această seară, la ora 19.00, la Hotel Continental.

 În opinia specialiştilor, apariţia unei lucrări de Luchian pe piaţa de artă este un eveniment rarisim, ţinând cont că cele mai multe lucrări ale maestrului se află în patrimoniul muzeelor de artă.

Una dintre cele mai scumpe lucrări licitate în România

Pictura “Macii” est una dintre cele patru picturi cu această tematică, realizate de Ştefan Luchian.

Lucrarea este un ulei pe pânză şi datează din perioada de maturitate a creaţiei pictorului, fiind una dintre capodoperele creaţiei sale artistice.  Dimsiunile tabloului sunt de 59,5-44,5 cm, iar valoarea estimată a lucrării este între 150.000-200.000 de euro.

Dacă lucrarea “Macii” va fi adjudecată, în această seară,  ea va intra în topul celor mai scume lucrări, vândute prin licitaţiile de după 1989, din România. În prezent, pe primele locuri se situează “Aişe” de Camil Ressu (160.000 de euro), “Port” de Marcel Iancu (130.000 de euro), “Fata în roz” de Nicolae Tonitza ( 120.000 de euro), “Păunii privirilor” de Ion Ţuculescu (80.000 de euro), toate aceste valori de achiziţie reprezentând preţuri record pe piaţa de artă românească, obţinute la licitaţiile Artmark din anul 2009.

Lucrările care vor fi licitate în acestă seară provin din două colecţiile ilustre, George Ivaşcu şi Tiberiu Puica şi pot fi vizualizate pe
http://www.artmark.ro/magento/index.php/loturile-licitatiei.html

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite