Istoria zbuciumată a unui liceu – “Jean Monnet” zguduit de bombe şi de scandaluri sexuale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colegiul care a intrat la sfârşitul acestei săptămâni în atenţia presei pentru acuzaţii de viol aduse de o elevă a şcolii profesorului de sport Dan Vişan a fost şi în trecut în centrul atenţiei din cauza unor incidente.

În urmă opt ani, Liceul Teoretic “Jean Monnet” era locul de desfăşurare a unui eveniment pe cât de absurd, pe atât de tragic. Dragoş Ciupercescu, fost angajat ca militar la o unitatea a Ministerului Apărării Naţionale ar furat din depozitul de muniţii al unei unităţi militare din Bucureşti şapte grenade de mână, zece focoase şi 144 de cartuşe.

Acesta a detonat apoi pe trotuarul din faţa liceului în cauză una dintre grenade, accidentând cinci elevi. De altfel, acesta a fost şi primul caz de terorism judecat după Revoluţie, în urma căruia Dragoş Ciupercescu a primit 19 ani de închisoare.

Bombă în liceu

La trei ani distanţă de acest incident, un apel telefonic primit la serviciul 112 anunţa că în liceul bucureştean se găseşte o bombă. Şcoala a fost evacuată de urgenţă şi o echipă de pirotehnişti a venit în şcoală pentru cercetări. Alarma a fost falsă, iar presupusul atentator ar fi fost un elev care nu se afla la şcoală în ziua respectivă.

Citeşte şi:

Profesorul acuzat de viol, pe reţele de socializare: Sunt un real model pentru mine

Profesorul de la Liceul Jean Monnet acuzat că a violat două eleve a fost reţinut pentru 24 de ore

Profesorul de la Liceul „Jean Monnet“, acuzat că a violat o elevă, a fost eliberat. Bărbatul va fi cercetat în libertate

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite