Iliescu, oprit de SPP-iști să vadă „Teroriştii printre noi“, la standul „Adevărul“ de la Gaudeamus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Venit în vizită la Târgul de carte de la Romexpo, președintele de onoare al PSD s-a uitat la cărți și a stat de vorbă cu oameni. Doar la standul unde Grigore Cartianu dădea autografe pe volumul „Teroriştii printre noi" a fost oprit și întors din drum de o gardă de corp.

În formă bună după ce a fost externat de la Spitalul Elias din Capitală, Ion Iliescu a făcut o baie de mulțime, ieri, la Târgul de carte Gaudeamus 2011. După cum promisese pe blogul său personal, președintele de onoare al PSD a venit la Romexpo, s-a plimbat zeci de minute printre standuri, a răsfoit cărți și a stat de vorbă cu oamenii prezenți la eveniment.

Citeşte şi:
Lansări de cărți cu Matei Vișniec și Florin Iaru în ultima zi la Gaudeamus

Geoană îi răspunde lui Iliescu prin titluri de cărţi, la Gaudeamus: „Un titlu bun: «Ferește-mă, Doamne, de prieteni!»”
Fratele cel mic al lui Nicolae Ceauşescu a luat autograful lui Grigore Cartianu
Mircea Cărtărescu: "Varianta ilustrată a romanului Travesti m-a dat pe spate"
Iliescu la Gaudeamus: "Consider capitolul Geoană încheiat"

Când a ajuns în dreptul standului editurii Adevărul, Iliescu a fost oprit de unul dintre SPP-iștii care îl însoțeau. Acesta i-a șoptit ceva la ureche, lui Ion Iliescu i-a pierit pentru câteva secunde zâmbetul de pe buze și s-a întors înapoi, îndepărtându-se de locul unde Grigore Cartianu dădea autografe pe volumul „Teroriştii printre noi".

Contactat înainte de lansarea volumului „Teroriştii printre noi", Ion Iliescu a avut o reacție vehementă. „Demersul e o ticăloşie, o intenţie de denigrare a participanţilor activ la Revoluţia română. Opera dumneavoastră este o operă ticăloasă, de deformare a adevărului istoric, de propagandă primitivă şi veninoasă. Tema Revoluţiei nu este închisă, ci rămâne subiect de cercetare istorică, dar trebuie făcută de oameni cu bună-credinţă, nu de propagandişti de duzină", a declarat fostul președinte.

„Teroriştii printre noi" este al treilea volum din seria despre Revoluţia română, iniţiată de Grigore Cartianu, redactor-şef al cotidianului „Adevărul" - şi apărută în Colecţia „Bestseller Adevărul". Lucrarea, care-şi propune să desluşească iţele încâlcite ale Revoluţiei-contrarevoluţiei din decembrie 1989, însumează peste 500 de pagini. Sunt aduse noi dovezi despre acţiunile criminale ale câtorva generali filosovietici care, sub pavăza politică a „emanaţilor" Ion Iliescu şi Silviu Brucan, au declanşat un adevărat război civil, soldat cu aproape 5.000 de victime - morţi şi răniţi.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite