Gigi Becali, audiat la Parchetul General

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Latifundiarul-europarlamentar a fost audiat astăzi de procurori în dosarul în care este cercetat pentru fals în declaraţii. Agenţia Naţională de Integritate (ANI) s-a sesizat anul trecut pe motiv că Gigi Becali n-a menţionat în declaraţia de avere din 2009 veniturile obţinute din tranzacţii.

ANI s-a sesizat în luna mai când Becali a depus declaraţiile de avere pentru alegerile europarlamentare.

Atunci, ANI a sesizat Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 acuzându-l pe latifundiar că a ascuns în declaraţia sa de avere că nu a menţionat un teren din Pipera, în valoare de 2 milioane de euro, pe care l-a vândut firmei McDonald’s.

Dosarul a intrat în competenţa procurorilor de la Parchetul General după ce acesta Becali a devenit europarlamentar. Infracţiunea de fals în declaraţii se pedepseşte cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Becali a susţinut atunci că nu este vorba de fals în declaraţii. „ Pentru asta ar fi trebuit ca declaraţia mea de avere sa aibă consecinţe juridice, iar atâta vreme cât eu nu am nicio funcţie publică, nu are niciun fel de consecinta juridică. Am vândut acel teren, iar banii i-am cheltuit, i-am spulberat. Nu îi mai am“, a replicat Becali.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite