Gigi Becali va afla astăzi verdictul în "Dosarul Valiza"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zi cu emoţii pentru finanţatorul clubului de fotbal Steaua. Procurorii vor decide astăzi dacă Gigi Becali va ajunge după gratii. După trei amânări ale verdictului, Judecătorii Înaltei curţi de Casaţie şi Justiţie se vor pronunţa în dosarul controversat „Valiza”, cel care i-a adus lui Gigi Becali atâtea probleme din 2008.

Patronul echipei Steaua, Gigi Becali, este convins că judecătorul nu va dicta nicio sancţiune împotriva sa în "Dosarul Valiza" şi a precizat că, în cazul în care procurorii vor face recurs, atunci va cere dobândă pentru banii sechestraţi.

"Nu poate să spună nimeni la premiere, mită. Astea sunt uneltiri satanice, care au fost făcute pentru dosarele fabricate împotriva mea. Dacă procurorii nu vor face recurs, iau banii şi îmi văd de treaba mea, pentru că până la urmă nu plătesc ei, plăteşte statul din bani de la Buget. Dacă vor face recurs, atunci voi cere şi dobândă, dobânda legală de 4-500.000. Credeţi că un membru în Consiliul Ştiinţific al CSM poate să spună vreodată mită? Nu are cum", a spus Becali.

Europarlamentarul Gigi Becali a fost trimis în judecată, în decembrie 2008, în dosarul "Valiza", fiind acuzat de dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Alături de el au mai fost trimişi în judecată Teia Sponte, Alina Florentina Ciul, Victor Piţurcă, Radu Gheorghe Marino şi Raul Volcinschi.

Victor Piţurcă este acuzat de favorizarea infractorului, vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al clubului Steaua, Teia Sponte, este acuzat de complicitate la dare de mită, iar Alina Ciul, unul dintre avocaţii lui Becali, şi Radu Marino sunt acuzaţi de favorizarea infractorului şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Tot pentru favorizarea infractorului a fost judecat şi Raul Volcinschi. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în 11 mai 2006, finanţatorul FC Steaua ar fi promis fiecărui jucător al clubului "Gloria 1922 Bistriţa" sume de bani cuprinse între 5.000 şi 10.000 de euro pentru ca aceştia să îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu prevăzute în contractele de muncă, Regulamentul intern al clubului şi în Regulamentul Federaţiei Române de Fotbal. Concret, fotbaliştilor de la Bistriţa li se cerea să-şi apere corect şansele şi să obţină un rezultat favorabil în meciul cu Rapid Bucureşti din 12 mai 2006.

Doi ani mai târziu, în perioada 4-7 mai 2008, Becali a oferit suma de 1.700.000 de euro jucătorilor de la "Universitatea Cluj" aflaţi pe foaia de joc pentru meciul din etapa a 34-a Campionatului Naţional de Fotbal - Liga I - aproximativ 100.000 de euro pentru fiecare -, aceştia urmând, la fel ca în cazul precedent, să îşi îndeplinească îndatoririle de serviciu, să-şi apere corect şansele şi să câştige meciul cu "CFR 1907 Cluj", preciza DNA. Acest caz este primul de mare corupţie în fotbalul românesc.

 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite