Garda de Mediu, despre incendiul de la halele din Bulevardul Metalurgiei: Nu s-a înregistrat o poluare semnificativă a aerului

Garda de Mediu, despre incendiul de la halele din Bulevardul Metalurgiei: Nu s-a înregistrat o poluare semnificativă a aerului

Un incendiu violet s-a produs, duminică, la două hale de pe Bulevardul Metalurgiei. Cetăţenii din zonă au fost informaţi prin serviciul RO-Alert. FOTO News.ro

Garda Naţională de Mediu anunţă că, în urma incendiului de la halele de pe Bulevardul Metalurgiei din Bucureşti nu s-a înregistrat o poluare semnificativă a aerului, întrucât vântul a ajutat la dispersia rapidă a fumului. Comisarii vor demara o anchetă pentru a stabili dacă s-a respectat autorizaţia de mediu.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Incendiul ar fi pornit de la un scurtcircuit al unui utilaj din depozitului de ambalare a produselor din peşte congelat. Au ars pereţii de tip sandwich ai uneia dintre hale şi foarte multe ambalaje din plastic. Incendiul a fost lichidat relativ repede, iar faptul că vântul a bătut destul de tare în această seară în Bucureşti, a fost de bun augur, ajutând la dispersia rapidă a fumului. În aceste condiţii nu se poate spune că a fost vorba de o poluare semnificativă a aerului”, a transmis, duminică seară, Garda Naţională de Mediu.
 
Sursa citată a precizat că echipele de comisari au monitorizat în permanenţă valorile principalilor indicatori ai calităţii aerului, aceştia rămânând în limitele normalului.
 
„La nivelul Bucureştiului nu au fost depăşite, în intervalul evenimentului, concentraţiile maxim admise de poluanţi şi nu a fost afectat factorul de mediu aer”, a mai transmis Garda de Mediu.
 
Sursa citată a precizat că:
 
- indicele specific corespunzător particulelor în suspensie PM10 se stabileşte prin încadrarea mediei aritmetice a valorilor orare, înregistrate în ultimele 24 de ore şi se considera poluare depăşirea valorii zilnice de 50 µg/m3.
 
- indicele specific corespunzător dioxidului de azot (NO2) se stabileşte prin încadrarea valorii orare şi se considera poluare depăşirea valorii orare de 200 µg/m3.
 
- indicele specific corespunzător dioxidului de sulf (SO2) se stabileşte prin încadrarea valorii orare şi se considera poluare depăşirea valorii orare de 350 µg/m3.
 
„Imediat ce echipele ISU îşi vor încheia misiunea, reprezentanţii comisariatului municipiului Bucureşti al GNM vor deschide o anchetă, pentru a vedea dacă s-au respectat normele prevăzute în autorizaţia de mediu”, a mai transmis instituţia.
 
Un incendiu violet s-a produs, duminică, la două hale de pe Bulevardul Metalurgiei, manifestându-se cu fum dens şi flacără. 24 de echipaje de pompieri au intervenit şi s-a transmis mesaj RO-Alert pentru avertizarea populaţiei. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: