FOTO/VIDEO Reconstituirea unei crime ascunse timp de doi ani. Vezi cum a acţionat asasinul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul care a ucis două persoane cu mai multe lovituri aplicate cu piatra în zona capului, ambele crime fiind comise pe un teren viran la intersecția străzilor Șinei cu Zețarilor din Sectorul 5, a fost reţinut ieri, pentru 24 de ore.

UPDATE 12.44: În urma reconstituirii realizată de poliţişti, s-a constatat că ucigaşul îşi ademenea victimele dintr-o piaţă poziţionată la un kilometru depărtare faţă de locul crimelor. Acestea erau atrase cu pretextul de a consuma băuturi alcoolice. Aşa s-a întâmplat în aprilie 2010, când Ştefan Fodor a ademenit-o pe prima victimă, bărbatul, cu care a consumat băuturi alcoolice. După ce au terminat, criminalul i-a propus bărbatului să meargă împreună pe terenul viran din zona intersecţiei străzilor Şinei şi Zeţarilor pentru a întreţine raporturi sexuale. Acesta a acceptat. La final, Ştefan Fodor i-a cerut bani victimei, însă aceasta a refuzat. În acel moment, criminalul a luat o piatră cu care l-a lovit în cap pe bărbat, până când acesta a murit, după care i-a sustras din buzunar câţiva zeci de lei.

Click pe fotogalerie pentru a vedea imagini cu criminalul din Ferentari!

image

În noiembrie 2011, o femeie a fost ademenită de Ştefan Fodor, sub acelaşi scenariu. După ce au consumat băuturi alcoolice împreună, acesta a atras-o în acelaşi loc din zona intersecţiei străzilor Şinei şi Zeţarilor, unde a violat-o, iar apoi a ucis-o prin aceeaşi metodă. 

Poliţiştii susţin că Ştefan Fodor era un om al străzii.

"Institutul Naţional de Criminalistică a contribuit foarte mult la acest caz, criminalul fiind identificat prin testele ADN. Victimele nu au fost identificate, iar ancheta va continua pentru a stabili dacă există şi alte persoane agresate de inculpat. Criminalul era recidivist, cu infracţiuni de furt şi tâlhărie", a explicat Radu Gavriş, şeful secţiei Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei.

Ştefan Fodor va fi transportat la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

UPDATE 12.23: Potrivit poliţiştilor care realizează în acest moment reconstituirea celor două crime din zona Ferentari, inculpatul Ştefan Fodor le-a violat şi le-a ucis pe ambele victime în acelaşi loc, pe un câmp din zona intersecţiei străzilor Şinei şi Zeţarilor. Unul dintre cei doi oameni violaţi şi ucişi era bărbat. Primul dintre cele două evenimente tragice a avut loc în aprilie 2010, iar al doilea în noiembrie 2011. Poliţiştii au mai adăugat că ucigaşul se ocupa şi cu alte infracţiuni, respectiv afaceri cu fier vechi şi prostituţie. Oamenii legii consideră că Ştefan Fodor are un comportament de criminal în serie pentru că a ucis cele două persoane în acelaşi loc şi prin aceeaşi metodă. Acesta este suspectat şi de alte infracţiuni.

Click pe fotogalerie pentru a vedea imagini cu criminalul din Ferentari!

image

În urma activităţilor constante efectuate de către procurorii criminalişti din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti în vederea realizării probatoriului în două cauze cu autori nedescoperiţi, în data de 12.03.2012 a fost reţinut pe o perioadă de 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunilor de omor deosebit de grav, viol şi tâlhărie, inculpatul Ştefan Fodor, informează Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Bestia a comis două infracţiuni contra vieţii în lunile aprilie 2010 respectiv noiembrie 2011, ambele săvârşite pe un teren viran situat la intersecţia străzilor Şinei şi Zeţarilor. După mai multe căutări, în data de 12.03.2012 inculpatul a fost depistat de poliţiştii din cadrul Serviciului Omoruri al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti pe raza judeţului Braşov.

Probatoriul administrat în cauză, constând în investigaţii, audieri şi expertize genetice s-a efectuat cu sprijinul Serviciului Omoruri al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Serviciului Criminalistic al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Institutului de Criminalistică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi Institutului Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici".

Vezi filmul reconstituirii crimei din Ferentari!

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite