FOTOGALERIE Studenţi de fiţe, căminişti de voie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au părinţi cu bani care le-ar putea plăti, fără prea mult efort, chiria pentru un apartament confortabil, însă ei preferă patul suspendat de cămin şi distracţiile nocturne. Campusul Regie, inima studenţiei bucureştene, este ticsit de maşini cu plăcuţe de înmatriculare din toate judeţele ţării.

Printre mărcile mai puţin pretenţioase se găsesc şi maşini care îţi iau ochiul - sunt cele ale studenţilor premianţi, nu la note ci la bani de buzunar.

Cu BMW-ul în faţa căminului

Cristi Blejnaru este din Focşani, are 22 de ani şi conduce un autoturism BMW. Nu este chiar ultimul tip, însă e suficient de modern cât să sucească gâtul boboacelor de prin campusul universitar. Este student în anul III la Facultatea Ingineria si Managementul Sistemelor Tehnologice, iar părinţii - el doctor, ea avocat - s-au oferit, ca pe lângă maşina din dotare, să îi plătească şi chiria la un apartament „civilizat" care să-i asigure liniştea necesară studiului. Cristi a ales varianta camerei de cămin pe care o mai împarte cu încă trei colegi.

image

Click pe imagini pentru fotogalerie!

„De ce aş sta într-un apartament sau garsonieră singur, într-un bloc de moşi, când pot să fac paranghelii cu colegii, să beau bere pe coridor, să am discoteca la doi paşi, iar facultatea foarte aproape?", îşi explică tânărul alegerea.

În cazul în care ar vrea liniştea de dinaintea examenului, „mă pot duce în sala de lectură". Tânărul nu duce grija banilor de ţigări ori bere - cea tipic studenţilor, însă a ales să şi lucreze la o companie de telefonie mobilă. „Nu muncesc pentru bani, ci pentru a căpăta experienţă. Nu-mi doresc să stau o viaţă pe banii părinţilor". 

Cu tocuri înalte şi mânacre la reşou

Fetele de bani gata sunt reprezentate de Minodora Peptine, tot de 22 de ani, din Tecuci. Are „ţoale mişto", pe care le împrumută generos cu încă două colege, are bani de masă în oraş, dar mănâncă cartofii prăjiţi la reşou, ar putea sta într-un apartament de lux, dar preferă camera micuţă populată, uneori de gândaci.

„Cred că este singurul minus al vieţii de student trăită la cămin. Nu cred ca ajungi să guşti din plin studenţia dacă nu trăieşti măcar un an în cămin. Aici înveţi să îşi faci prieteni, să te distrezi şi să reuşeşti să faci faţă şi nopţilor în discotecă dar şi seminarelor de la prima oră", povesteşte Minodora. Foloseşte maşina, o Skoda aproape nouă, doar pentru drumurile mai lungi prin oraş sau pentru a merge acasă, în Tecuci. La facultate merge cu RATB-ul.

Regia, pentru toţi la fel

În Regie toţi studenţii sunt la fel, indiferent de banii de pe cardurile părinţilor. „Chiar dacă la început pot părea cu fiţe, cu timpul se dau după ceilalţi colegi pentru că ajung să ducă aceeaşi viaţă, au aceleaşi preocupări. Cei care au fost obişnuiţi cu bone şi nu şi-au spălat în viaţa lor farfuria după ce au mâncat nu rezistă aici şi pleacă din cămin", a povestit administratorul unui bloc din Regie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite