FOTOGALERIE „Adevărul“ a scris despre aglomerația de la grădinița 195. Un copil este în comă după ce a fost lăsat nesupravegheat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urmă cu doar două săptămâni, printr-un articol publicat în „Adevărul“semnalam că o bună parte dintre grădiniţele bucureştene primesc şi câte 35 de copii la o grupă, cu 15 mai mulţi decât prevede legea, iar educatoarele sunt nevoite să muncească dublu pe salarii cât ale femeilor de serviciu. Grădiniţa 195 din Militari, de unde un copil a căzut ieri de la geamul mansardei, este una dintre instituţiile aglomerate.

UPDATE Anchetatorii au audiat 12 persoane în cazul copilului de trei ani de la Grădiniţa 195 din cartierul Militari care a ajuns în comă la spital după ce a căzut de la geamul unei băi situate la etajul clădirii, a declarat, astăzi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca, citat de Mediafax.
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei a spus că anchetatorii aşteaptă un diagnostic din partea medicilor pentru a stabili încadrarea juridică a faptelor.
Ea a precizat că se va stabili în perioada următoare dacă vor fi făcute sau nu reconstituiri la faţa locului.

CITEȘTE ȘI: Aglomeraţie în grădiniţe: 1,5 metri pătraţi pentru fiecare copil

Băieţelul de 3 ani care a căzut de la mansarda grădiniţei se simte mai bine

Un copil de trei ani în comă după ce a căzut de la fereastra toaletei Grădiniţei nr. 195 din Bucureşti

Ieri, un copil a ajuns în stare gravă la spital după ce a căzut de la geamul unei băi situate la mansarda grădiniţei, mai exact la etajul 2 al clădirii. Copilul în vârstă de trei ani a fost operat ieri la Spitalul "Bagdasar-Arseni". După prima noapte, medicii au declarat, adevărul.ro, că acesta se simte mai bine, dar prognosticul rămâne rezervat.

În urmă cu două săptămâni, Adevărul a scris despre grădiniţa 195, unde sunt primiţi 520 de copii, adică cu 35% mai mulţi decât prevede cifra de şcolarizare, la acelaşi număr de educatoare. Prin urmare, acestea trebuie să aibă grijp de aproximativ 35 de copii şi să le facă timpul petrecut în clasele de 50 de metri pătraţi cât mai distractiv. Citeşte AICI mai multe.

Despre accidentul de ieri de la grădiniţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti a declarat că "de obicei în momentul în care un copil doreşte să meargă la toaletă este chemată o îngrijitoare", a declarat Marian Banu. Însă ieri copilul a mers nesupravegheat şi a căzut de la mansarda clădirii.  "După anchetele celor de la poliţie şi parchet, vom face o comisie la unitatea de învăţământ  pentru acest caz",a mai spus purtătorul de cuvânt.

Grădinița 195 Foto: Adevarul

CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE


Părinţii care au copii la grădiniţa din Militari au spus că până acum nu au avut nicio problemă. "Până acum nu a fost nicio problemă, nici cu îngrijitoarele, nici cu educatoarele. Nu ştiu de ce a fost nesupravegheat ieri", a spus mama unei fetiţe în vârstă de patru ani.

Cei mai mulţi dintre ei nu înţeleg cum a putut copilul să ajungă la geam. "De obicei geamurile sunt deschise doar în sus. Nepoata mea învaţă la etajul 1, iar în sală nici măcar nu deschid geamurile. La mansardă am văzut că se pot deschide larg, dar ştiu că sunt mai sus şi că nu ajung cei mici", a spus bunica a doi copii.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite