Fără mașini, o zi pe lună: Primăria Capitalei vrea să transforme zona ultracentrală într-un loc pietonal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Municipală are în plan implementarea unui set de măsuri prin care calitatea aerului şi descongestionarea traficului rutier ari fi îmbunătăţite considerent. Astfel, zona ultracentrală a Capitalei ar putea fi declarată pietonală o zi pe lună, iar maşinile RATB ar urma să fie dotate cu locuri de parcare pentru biciclete.

Ioana Şuteu, reprezentant al Direcţiei de Mediu din Primăria Generală, a declarat la conferinţa Viitorul Mediului, organizată de gandul.info. că se caută soluţii ecologice pentru oraşul nostru. Acestea vizează descurajarea folosirea cotidiană a maşinilor personale şi promovarea mijloacelor alternative de transport în oraş.

Totodată, la marginea Bucureştiului ar putea fi construite parcări cu scopul de a prelua o parte din maşinile celor care muncesc în oraş dar locuiesc în afara lui. De asemenea, se mai regăsesc măsuri de extindere a spaţiilor verzi, prin plantarea unei centuri verzi în jurul Capitalei, plantarea unor perdele de protecţie în zonele marilor intersecţii precum şi a arterelor principale. Mai mult, Primăria intenţionează să promoveze acoperişurile verzi şi educaţia ecologică. Aceste iniţiative vizează reducerea poluării şi se regăsesc în Master Plan-ul General pentru Transport al municipalităţii.

"Măsurile vizează sectorul de transport, spaţiile verzi şi zona de salubrizare. În domeniul traficului ne focalizăm pe infrastructura RATB. Emisiile trebuie să fie la standardele impuse în prezent. Mijloacele RATB vor fi dotate cu posibilităţi de parcare a bicicletelor. Intenţionăm să amplasăm parcări la limita administrativă a oraşului pe care să le corelăm cu transportul în comun. Printre obiective se mai numără un sistem public de închiriere a bicicletelor, extinderea zonei centrale şi declararea zonei ultracentrale a Bucureştiului zonă pietonă pentru o zi pe lună", a declarat Şuteu, marţi.

Gandul.info organizează marţi conferinţa "Viitorul Mediului", care propune un dialog pe tema proiectelor ce vizează protecţia mediului, informarea populaţiei asupra tendinţei "verzi" şi modul în care acţionează companiile pentru o lume mai puţin poluată.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite