Eurovision: FOTOGALERIE Ultima repetiţie înainte de finala din această seară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La ora 21.10 începe transmisia în direct de la Circul Globus din Bucureşti a Selecţiei Naţionale Eurovision 2010. Televotingul va începe odată cu intrarea în scenă a primului concurent. Anul acesta, evenimentul este organizat în coproducţie de TVR şi „Adevărul”.

CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE

Ne mai despart doar câteva ore până la desemnarea  celui care ne va reprezenta la Oslo. Ieri, pe scena de la Circul Globus a avut loc repetiţia generală, cu public.

Bodyguarzi, copii, bunici, prieteni şi rude ai concurenţilor au aşteptat cuminţi ca Anda Adam, cea care a lipsit de la repetiţia de joi, să încheie pregătirile şi probele de sunet. O cutie imensă, o fustă de un metru jumătate şi trei saci aurii din care şi-au făcut apariţia dansatorii, acestea sunt elementele cu care Anda Adam şi Connect-R vor să cucerească publicul în finala din această seară. „Să stingem din luminile de pe ecranul din spate”, a spus Connect-R la repetiţii, în timp ce Anda s-a lăsat filmată tot timpul de iubitul ei, prezentatorul TV, Victor Slav.

Agitaţia de pe scenă s-a regăsit şi în spatele ei. În cabine, artiştii se foiau nerăbdători, puneau la punct ultimele detalii: machiaj, costume, coafuri. Din difuzoare, vocea Luminiţei Dumitrescu, regizorul artistic al Eurovisionului, anunţă repetiţia „şnur”.

Scena este „invadată” de o explozie de culoare, artiştii de la Circul Globus îşi fac apariţia. Clovni, dansatoare, acrobaţi, toţi execută numărul cu profesionalism, iar la final, Horia Brenciu şi Valentina Pelinel deschid seara prezentând primii concurenţi.

Poveşti cu cântec

Primele instrumente care au fost aşezate în sală au fost unele exotice, la care au cântat colegii lui Răzvan Krivach. Povestea lui Jack Pott este spusă de două personaje: unul fără chip şi unul care-şi face apariţia pe ecran. Ambii sunt interpretaţi de Răzvan. „Sper ca diseară imaginile să coincidă cu textul melodiei. Dacă iese aşa cum sper, sunt cel mai fericit”, a declarat el pentru „Adevărul de Seară”.

Tehnicienii se grăbesc elibereze scena şi nici nu se termină bine piesa, că îşi fac apariţia Luminiţa Anghel într-o rochie albă, alături de Tony Tomas şi Adrian Piper, urmaţi de Paula Seling, asemenea unei Cat Woman, îmbrăcată în piele, şi Ovi, care au ales să se exprime cu piane. Alexandra Ungureanu a uimit cu o apariţie nonconformistă, la finalul piesei scena fiind inundată de lasere verzi.

Băieţii de la Pasager au aruncat flăcări din chitare, iar Sonny Flame şi Lora au stârnit aplauze prin ritm, culoare, costumele fiind de inspiraţie Louis XIV. Englezul David Bryan şi colegii de la Hotel FM au adus harfa pe scenă ca în „Visul unei nopţi de vară” al lui Shakespeare. Lulu a avut o evoluţie înconjurat de flăcări şi asistat de chitarişti-marionete, iar cel din urmă concurent, Cătălin Josan, a imaginat o poveste în negru, alb şi roşu, cu evantaie şi mult fum.

„Nu vor fi probleme tehnice”

De cealaltă parte, în Camera Verde, Geanina Corondan ne-a făcut cunoştinţă cu primele impresii după repetiţia cu public, aşa cum o va face şi peste câteva ore. „Aici, unii joacă teatru, alţii cântă şi aşteaptă emoţionaţi punctajul”, a spus Geanina, cea care încearcă să anime atmosfera.

Astă-seară, odată cu intrarea în concurs a lui Răzvan Krivach, se dă şi startul televotingului. Publicul va putea vota gratuit, din reţelele Orange, Vodafone, Romtelecom, Cosmote şi Simplus, la numerele de telefon afişate pe ecran în dreptul fiecărui concurent. Se va vota pe tot parcursul finalei şi încă 30 de minute după ce va evolua ultimul concurent, Cătălin Josan.

Din partea organizatorilor, Marina Almăşan este optimistă. Ea crede că după toate probele din această săptămână nu vor exista probleme. „Noi sperăm că am pus la punct toate detaliile tehnice, astfel încât concurenţii să fie mulţumiţi. Sperăm să meargă bine şi liniile de votare, ca să nu apară nicio acuzaţie. Din punctul nostru de vedere, n-ar trebui să fie probleme după concurs”, a spus Almăşan.

Cum se votează prin telefon

Telespectatorii pot vota gratuit numai prin apel telefonic (fără SMS-uri) în oricare dintre reţelele Orange, Vodafone, Romtelecom, Cosmote şi Simplus. Votarea este deschisă odată cu începutul concursului şi se încheie după 30 de minute de la prestaţia ultimului concurent. Numărul de telefon va fi acelaşi pentru toţi concurenţii, cu excepţia ultimelor două cifre ce vor corespunde cu numărul de intrare în concurs al fiecărei piese.

Numărul de telefon va fi anunţat în cadrul emisiei televizate. O melodie se poate vota doar o singură dată, de la un singur număr de telefon. O persoană poate vota aceeaşi piesă de mai multe ori doar dacă sună de pe numere de telefon diferite.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite