Elevii bucureşteni, campioni la chiulit. În 20 de ani, numărul de absenţe a crescut cu 91%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă înainte de 1989, elevii din şcolile bucureştene înregistrau în jur de 3 absenţe nemotivate pe an, în prezent se înregistrează în jur de 33 de absenţe nemotivate pe cap de şcolar. Creşterea de 91% are leac, potrivit reprezentanţilor şcolii: cartele de acces în şcoală.

“Ştim cu toţii care este cauza absenţelor de cele mai multe ori, aşa că îi rog pe toţi colegii mei să se folosească de toate mijloacele care le sunt puse la dispoziţie pentru a face orele mai atractive”, a fost sfatul dat de inspectorul şcolar general Cristian Alexandrescu. Pentru a ţine în frâu fenomenul, profesorii au datoria de a raporta cu ajutorul elevilor de serviciu numărul de absenţe la începutul şi la sfârşitul zilei. “Aceste liste nu trebuie să fie doar raportate şi atât, trebuie rezolvată problema în sine, să se discute cu părinţii şi elevii, chiar să se meargă la ei acasă”, a mai spus Alexandrescu.

În plus, fiecare director de şcoală trebuie să facă demersuri pe lângă primăriile de sector pentru a putea realize un sistem de monitorizare electronică pe bază de cartelă a tuturor ieşirilor şi intrărilor în şcoală. Acest lucru ar urma să fie realizat începând cu semestrul al doilea.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite