Dorel nu se lasă. A lovit a doua oară ţeava de gaze din apropierea Magistralei M5, din zona Răzoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muncitorii care lucrează la metroul din Drumul Taberei au anunţat o scurgere de gaze de la o conductă, astfel că zona a fost izolată şi circulaţia rutieră închisă pe tronsonul unde s-a produs incidentul.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti, Daniel Vasile, a declarat că pompierii au fost sesizaţi în jurul orei 12.15 şi a fost trimis un echipaj de intervenţie cu o autospecială.

Daniel Vasile a precizat că, atunci când s-a produs incidentul, în acea zonă se efectuau lucrări.

Responsabilul tehnic de lucrările la metroul din Drumul Taberei, Ioan Ursu, a declarat că avarierea conductei de gaze de marţi s-a produs, probabil, din neglijenţa unui muncitor, întrucât de dimineaţă, pe şantier, toată lumea ştia despre existenţa acelei ţevi.

"Dacă data trecută aveam o scuză, acum nu am ce să scuz. Nu-i normal ce se întâmplă", a spus Ursu, făcând referire la avarierea unei alte conducte de gaze, tot la şantierul metroului din Drumul Taberei, în 14 septembrie.

Responsabilii de protecţia muncii de la firma care se ocupă de lucrările de la metrou în Drumul Taberei (Astaldi) fac, în prezent, verificări pentru a stabili ce s-a întâmplat, a menţionat Ursu. 

Amalia Anghel, responsabil comunicare la GDF Suez, a declarat că în urma avariei de marţi, aproximativ 200 de abonaţi sunt afectaţi de oprirea alimentării cu gaze în zonă, măsura obişnuită care se dispune în astfel de situaţii, dar se estimează că defecţiunea va fi remediată şi vor fi reconectate la gaze locuinţele respective, tot în cursul zilei de marţi. Echipele Distrigaz sunt în prezent la faţa locului.

Circulaţia, care fusese închisă pe bulevardul Drumul Taberei în zona producerii avariei, la staţia Orizont, a fost reluată, a mai spus Ioan Ursu.

În 14 septembrie, a izbucnit un incendiu în Drumul Taberei, zona staţiei Romancierilor, după ce o conductă de gaze a fost avariată în zona în care se executau lucrări la metrou. Responsabilul tehnic de lucrările la metroul din Drumul Taberei Ioan Ursu afirmă că avaria care a dus la izbucnirea unui incendiu s-a produs după ce un utilaj a dislocat racordul unei conducte de gaze, lucrările fiind executate de firma Verta-Tel, specializată în lucrări în vecinătatea reţelelor de utilităţi, inclusiv a celei de gaze, care avea toate avizele necesare. El a mai declarat că "nu se face nicio lucrare" fără avizul din partea Distrigaz şi că cei care executau lucrările au procedat corect după ce au constatat avaria, anunţând imediat Distrigaz şi serviciile de intervenţie.

În cazul avariei din seara de 14 septembrie, au fost deconectaţi de la alimentarea cu gaze, până a doua zi, aproximativ 1.200 de clienţi casnici şi non-casnici.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite