Doi şoferi de autobuz, anchetaţi disciplinar pentru umilirea unei fete în scaun cu rotile. Ce au făcut angajaţii STB

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Societatea de Transport Bucureşti a anunţat că îi cercetează disciplinar pe cei doi şoferi FOTO Adevărul
Societatea de Transport Bucureşti a anunţat că îi cercetează disciplinar pe cei doi şoferi FOTO Adevărul

Doi şoferi de autobuz din Bucureşti sunt cercetaţi disciplinar după ce au avut un comportament inadecvat faţă de o tânără în scaun cu rotile. Incidentul s-a petrecut luni seară, 18 iulie, pe traseul liniei 104, în staţia Piaţa Naţiunilor Unite.

Conducerea Societăţii de Transport Bucureşti (STB) a transmis că nu tolerează nicio formă de comportament nepotrivit al salariaţilor, anunţând că a fost declanşată o anchetă disciplinară.

Reprezentanţii companiei au precizat că regretă evenimentele petrecute pe 18 iulie, pe traseul liniei 104, în staţia Piaţa Naţiunile Unite, unde doi şoferi STB S.A. au avut un comportament nepotrivit faţă de o tânără în scaun cu rotile. 

“Aceste incidente pun într-o lumină nefavorabilă imaginea companiei şi vă asigurăm că scopul nostru nu este acela de a produce disconfort celor care utilizează mijloacele de transport în comun. Dimpotrivă, prin acţiunile pe care le desfăşurăm în ultima vreme dorim să transmitem tuturor beneficiarilor acestui serviciu public mesajul că interesul nostru major este acela de a oferi condiţii de transport civilizate, la standarde de calitate, demne de o capitală europeană”, a transmis STB.

Personalul, testat psihologic

   În urma incidentelor, la nivelul STB S.A. s-a declanşat cercetarea disciplinară a celor doi conducători de vehicule. 

“Societatea de Transport Bucureşti STB S.A. nu tolerează sub nicio formă comportamentul nepotrivit al salariaţilor. Pentru a asigura un transport civilizat şi de calitate, conducătorii de vehicule sunt instruiţi permanent şi insistăm pe implementarea unei conduite care să respecte Regulamentul Intern privind comportamentul în traseu. 

Subliniem faptul că, anual, personalul de mişcare al Societăţii este supus unui control medical, care include şi testări psihologice, iar la ieşirea în traseu, conducătorii de vehicule îşi asumă responsabilitatea păstrării integrităţii călătorilor şi a celorlalţi participanţi la trafic, cât şi a vehiculului”, se arată în comunicatul transmis de STB.

Le-a închis uşa în nas

Conform stirileprotv.ro, o tânără în scaun cu rotile, alături de mama sa care îi este însoţitor, a relatat pe o pagină socială că mama sa a fost pusă să coboare rampa, iar unul dintre şoferi a înjurat-o.

“Mă întorceam de pe Calea Victoriei după ce am petrecut o seară atât de relaxantă cu una dintre prietenele mele dragi. Eram împreună cu mama, deoarece, după cum bine ştiţi povestea, aici nu pot folosi scaunul cu rotile electric din cauza bordurilor, rampelor etc. Voiam să luăm autobuzul 104 de la staţia Naţiunile Unite. Primul autobuz care a ajuns în staţie ne-a ignorat efectiv existenţa. Sau, mai bine spus, a considerat probabil că în maşina lui nu are ce căuta un scaun cu rotile, pentru că ne-a închis uşa în faţă. La propriu. Asta se întâmplă la 21:32 şi este vorba despre şoferul maşinii cu numărul 602 STB. Ok, ok, notat număr pentru reclamaţie”, a susţinut ea.

Însoţitorul trebuie să facă asta

Fata a continuat povestea, precizând că următorul şofer care a sosit în staţie a avut un comportament halucinant..

“Dacă credeţi că asta a fost urât, puneţi-vă centurile. Vine următoarea maşină. Nenea şofer, că nu-i pot găsi alt apelativ care să nu depăşească normele bun simţului, pe lângă faptul că nu şi-a făcut datoria de a coborî rampa, invocând din nou scuza patetică ‘însoţitorul trebuie să facă asta’, şi-a arătat misoginismul care putrezeşte în toată fiinţa lui. Nu a pornit din staţie până nu s-a asigurat că noi ar trebui să-i mulţumim pentru buna lui voinţă de a ne permite să urcăm în autobuzul său ruginit. De ce am folosit termenul de misogin? Păi cum să vă spun? I-a strigat mamei de pe prea înaltul său scaun de şofer "Să-mi s*** ***". Éste vorba despre şoferul maşinii cu numărul 91 NZK”, a continuat ea.

Vă recomandăm să citiţi şi:

 LIVE TEXT Război în Ucraina. Putin ar putea folosi ameninţările nucleare  pentru a descuraja contraofensiva armatei ucrainiene. Germania şi-a redus ajutorul militar pentru Ucraina.

„Mulţumită dragostei ruseşti pentru alcool”, lucrătorii în contrucţii veniţi din Rusia au răspândit informaţii importante despre Mariupol

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite