Desfiinţarea ghenelor de gunoi curăţă oraşul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Construirea unui nou aeroport, reamenajarea lacului Văcăreşti și desfiinţarea ghenelor de gunoi sunt doar câteva dintre proiectele care ar ajuta la dezvoltarea Bucureştiului.

Azi-dimineaţă, mai mulţi reprezentanţi ai administraţiei locale şi centrale s-au întrunit pentru a discuta problemele Capitalei şi a găsi soluţiile necesare.

Silvian Ionescu, comisarul Gărzii Naţionale de Mediu e de părere că aruncarea selectivă a deşeurilor este o măsură care ar rezolva o parte din poluarea oraşului. Pentru asta ar fi însă nevoie de aproximativ 30.000 de euro pentru un bloc de patru, cinci etaje cu trei, patru scari.

„Atât i-au costat pe unguri, noi deocamdată nu avem aceşti bani cuprinşi în buget şi trebuie să discutăm cu Ministerul Dezvoltării pentru a găsi o soluţie. Omul nu va mai arunca gunoiul pe burlanul care duce în ghenă, ci ar trebui să-l selecteze şi să-l pună în containare separate“, a spus Ionescu.

Comisarul a mai spus că şi amenajarea lacului Văcăreşti ar reduce poluarea din oraş. „Sunt lacurile din nord, lacul Cernica, iar acest al treilea lac ar forma un triunghi care ar ajuta la absorbirea poluării din central capitalei”, a încheiat Silvian Ionescu.

Răzvan Murgeanu, secretarul de stat din Ministerul Dezvoltării a declarat şi el că amenajarea unui aeroport în sudul Capitalei şi a canalului Dunăre-Bucuresti ar ajuta la dezvoltarea acestei zone de sud, ajungând la acelaşi nivel precum nordul Capitalei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite