Crăciun la minut: cum vă faceţi cumpărăturile de sărbători pe ultima sută de metri ieftin şi fără bătăi de cap

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Dacă nu aţi avut timp să pregătiţi masa de sărbători, să împodobiţi bradul de Crăciun şi să cumpăraţi cadouri pentru cei dragi puteţi să le rezolvaţi pe toate într-o singură zi cu puţină îndemânare.

Goana cumpărăturilor pentru Crăciun a intrat pe ultima sută de metri şi în toate magazinele oamenii se calcă în picioare pentru a pune mâna pe darul potrivit. De la parfumuri scumpe şi până la accesorii simbolice, oferta din acestă iarnă este foarte variată şi oricine poate pleca spre casă, chiar şi în Ajunul Crăciunului, cu tot ce îşi doreşte, în funcţie de bugetul disponibil.

Dacă atunci când vine vorba de cadouri preferinţele diferă foarte mult de la persoană la persoană, în ceea ce priveşte masa de Crăciun gusturile românilor sunt asemănătoare, iar printre preparatele vedetă ale sărbătorilor de iarnă se numără cârnaţii, friptura şi salata de boeuf. „Adevărul“ vă dă cele mai tari ponturi pentru a cumpără, în timp record şi fără prea mare bătaie de cap, tot ce aveţi nevoie pentru un Crăciun perfect, de la preparate tradiţionale româneşti gata făcute până la brazi împodobiţi pe care să-i primiţi direct în faţa uşii. Tot ce trebuie să faceţi este să vă mobilizaţi şi să fiţi gata să vă strecuraţi printre ceilalţi oameni care n-au apucat să-şi pregătească Crăciunul din vreme.

Brad de-a gata

Cum niciun Crăciun nu are farmec fără un brad împodobit vă sfătuim, în cazul în care nu aţi reuşit până acum să cumpăraţi unul, să apelaţi la cea mai simplă variantă: luaţi din orice supermarket un brăduţ în ghiveci pe care îl decoraţi cu câteva globuri şi o instalaţie cu beculeţe. „Înfrumuseţarea“ bradului durează cel mult zece minute, iar decoraţiunile le puteţi cumpăra, în cazul în care nu aveţi încă, tot din supermarketuri. Oferta din acest an este variată şi preţurile sunt pentru toate buzunarele, pornind de la doi lei pentru un accesoriu de pus în brad.

Dacă totuşi nu aveţi timp să mergeţi la supermarket puteţi trece prin orice piaţă să vă luaţi câteva crenguţe de brad. Sunt uşor de transportat şi de împodobit şi se vând cu cel mult cinci lei, iar din târgurile de brazi le puteţi lua gratuit.

În cazul în care vreţi ceva mai impunător, puteţi apela la site-urile care oferă brazi în ghiveci gata împodobiţi, pe care îi primiţi direct la uşă. Preţurile pentru brazii gata împodobiţi sunt cuprinse între 60 şi 300 de lei, în funcţie de înălţimea bradului şi de accesoriile pe care le alegeţi. De asemenea, puteţi comanda şi brazi artificiali gata împodobiţi, însă preţurile pentru aceştia sunt ceva mai piperate, ajungând până la 1.000 de lei în funcţie de înălţime pomului artificial şi de accesoriile pe care vi le doriţi în această iarnă.

Nu sunt de neglijat nici târgurile de brazi amenajate în pieţe sau lângă gurile de metrou din Capitală, care rămân deschise până în noaptea de 24 decembrie. Şi aici sunt o mulţime de brazi crescuţi în ghiveci pe care, după Crăciun, îi puteţi planta în grădină. „Se prind foarte uşor şi nu e nevoie de o îngrijire specială. Sunt uşor de împodobit şi nu mor odată cu Crăciunul“, spun comercianţii.

Mâncare de sărbătoare

Dacă nu aţi avut timp să gătăţi şi să preparaţi o mulţime de bunătăţi pe care să le puneţi pe masa de sărbători puteţi apela la cea mai simplă variantă şi cea mai ieftină: supermarketurile. Chiar dacă febra cumpărăturilor a cuprins întreaga României şi oamenii se calcă pe picioare pentru a-şi umple coşurile de cumpărături vă puteţi strecura printre ei pentru a ajunge la raioanele în care se vinde mâncare gătită. Această variantă este şi cea mai ieftină şi cea mai avantajoasă pentru că vă permite să cumpăraţi exact cât şi ce doriţi, fără să plătiţi transportul produselor sau să aveţi un minim pe care să fiţi nevoiţi să îl comandaţi.

Astfel, în Auchan, Carrefour sau Cora puteţi găsi sarmale, cârnaţi sau friptură la preţuri foarte avantajoase. Toate vă aşteaptă calde. De asemenea, de pe rafturile supermarketurile puteţi cumpăra şi salată de boeuf, salată de vinete, salată de icre sau piftie gata ambalate şi pregătite pentru a fi puse pe masă şi servite. Tot aici aveţi posibilitatea să cumpăraţi şi cozonaci pe care îi puteţi lua direct de pe rafturi sau puteţi alegea varianta să îi comandaţi şi să îi ridicaţi după câteva ore, în funcţie de numărul de comenzi. Salamul de biscuţi şi prăjiturile gata făcute sunt alte variante de pus pe masa de Crăciun. O altă variantă ar fi să mergeţi la cofetăriile din apropierea locuinţei şi să comandaţi cozonaci şi prăjiturile, însă preţurile sunt mai mari decât cele din supermarketuri. Şi patiseriile rămân o variantă bună pentru cozonaci şi alte dulciuri.

Mâncare pe net

Unul dintre site-urile care oferă promoţii pentru masa de sărbători este oalacubunatati.ro, de unde puteţi face o comandă online pentru o mulţime de preparate de pus pe masa de Crăciun. Sarmale, cârnaţi, caltaboş, chifteluţe sau salată de boeuf, pe toate acestea le puteţi comanda pe internet însă singurul dezavantaj este că pachetele de Crăciun sunt standard şi, spre exemplu, dacă vă doriţi sarmale trebuie să comandaţi cel puţin 27 în timp ce în supermarket puteţi lua şi două. Comanda minimă pentru masa de Crăciun este de 100 de lei. Un alt site pe care puteţi comanda online preparate tradiţionale româneşti pentru masa de Crăciun este mananciacasa.ro. Şi aici este aceeaşi problemă, nu puteşi comanda decât dacă selectaţi cantitatea propusă de comercianţii online. Chiar şi aşa, preparatele sunt delicioase şi avantajul este că le primiţi la uşă, fără să depuneţi vreun efort pentru a le cumpăra.

Cadouri în viteză

Nici cadourile pentru cei dragi nu pot fi ignorate în această perioadă şi dacă nu aţi reuşit încă să cumpăraţi câte ceva vă oferim o listă scurtă de sugestii. În supermarketuri găsiţi tot felul de produse de îngrijire corporală, frumos ambalate, atât pentru femei cât şi pentru bărbaţi. Preţul acestora porneşte de la 20 de lei şi ajunge până la 90 de lei în funcţie de produsele din pachetul ales. O altă variantă mai simplă pe care o puteţi alege pentru doamne este floarea în ghiveci pe care o puteţi cumpăra din supermerketuri sau direct din florării. Cea mai potrivită floare în această perioadă este Crăciuniţa care costă la florării între 50 şi 75 de lei.

Dacă vreţi să îi faceţi cadou unui domn printre alegerile potrivite se numără o sticlă de vin sau de whisky pe care o puteţi cumpăra de la orice magazin. Dacă ajungeţi în supermarketuri sau în centre comerciale cu siguranţă găsiţi şi librării şi de aici puteţi cumpără cărţi pe care să le dăruiţi celor dragi. Preţurile sunt accesibile pentru orice buzunar şi pornesc de la 20 de lei pentru o carte, ajungând la sute de lei dacă preferaţi un pachet special creat pentru perioada sărbătorilor de iarnă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite