Cea mai bună reţetă pentru o pizza de casă delicioasă. De ce nu este bine ca aluatul să fie întins cu făcăleţul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O pizza stârneşte întotdeauna pofta privitorului FOTO Arhiva
O pizza stârneşte întotdeauna pofta privitorului FOTO Arhiva

O mulţime de oameni aleg să-şi facă în casă pizza, însă puţini sunt cei care ştiu care sunt paşii recomandaţi de bucătari. „Adevărul“ vă prezintă astăzi reţeta celei mai bună pizza de casă.

În primul rând, spun bucătarii, trebuie să alegeţi o făină de calitate superioară pe care, înainte de orice trebuie să o cerneţi. Imediat după acest prim pas trebuie să luaţi drojdie pe care s-o frecaţi cu zahăr şi după câteva minute să amestecaţi făina cu drojdia. Aluatul se lasă „la crescut“ în jur de 30 de minute, după care se frământă cu puţin ulei.

Abia după cea de-a doua frământare, cea în care se adaugă şi uleiul, trebuie ca noul aluat să fie lăsat la crescut în jur de o oră, o oră şi jumătate.

Sos de roşii

După ce aluatul a stat la dospit, trebuie să îl întindeţi. „Se face o bilă, se întinde cu mâna pentru că se simte mult mai bine aşa dacă e mai subţire într-o parte şi mai gros în alta. Se porţionează pe măsura tăvii şi se unge cu sos de roşii“, explică bucătarul unui restaurant celebru din Capitală.

De asemenea, mai precizează acesta, cei care vor să pună brânză sau caşcaval pe blat trebuie s-o facă înainte să adauge alte ingredinte, nu la sfârşit aşa cum sunt unii obişnuiţi să facă. În ceea ce priveşte ingredintele pe care le puneţi pe blatul de pizza aceastea depind de gusturile pe care le aveţi.

campionatul international de preparat pizza

Ingredinte pe care puteţi să le folosiţi

Înainte de a băga blatul la cuptor trebuie să adăugaţi bucăţi mici din ingredinetele pe care le preferaţi. Vă puteţi face o pizza tradiţională românească cu felii de salam, cârnaţi, ardei gras, roşii sau măsline sau puteţi alege doar legume. Desigur, paleta de ingredinete este foarte variată, fiecare alegând în funcţie de gusturile pe care le are. „Este foarte important ca în momentul în care băgaţi pizza la cuptor acesta să fie încins bine. Nu trebuie ca aluatul să stea în cuptor mai mult de 15 - 20 de minute“, încheia bucătarul.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite