Bucureşti: Taximetrist-pirat, depistat la Aeroportul Otopeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dumitru Manu, şoferul care practica ilegal taximetria în faţa Aeroportului „Henri Coandă“ a fost depistat de poliţie în urma articolului apărut în urmă cu o lună în ziarul „Adevarul“. La începutul lunii februarie, reporterii „Adevarul“ au surprins cu camera video un şofer care „pescuia“ turişti din Aeroportul Otopeni şi făcea taximetrie în afara legii.

Reprezentanţii Poliţiei Aeroportului Otopeni s-au sesizat şi au demarat o anchetă pentru a-l găsi pe bărbatul în vârstă de 53 de ani care racola clienţi din aeroport.

„În urma apariţiei articolului am făcut verificări şi, cu ajutorul pozelor din ziar, l-am depistat. Am mers la domiciliul lui din Voluntari, l-am audiat şi a recunoscut“, a declarat comisarul-şef  Gabriel Ilie de la Poliţia Aeroportului Otopeni.

El a adăugat că Dumitru Manu nu avea dreptul să execute această activitate în incinta Aeroportului „Henri Coandă“ pentru că nu avea autorizaţie de transport.

Amendă sau închisoare

Astfel, în urmă cu o lună, reporterul Adevarul a luat de la Aeroportul „Henri Coandă“ până în Pipera un taximetrist care recunoscuse că practică această meserie ilegal. „Doamnă, să vă spun de drept, sunt ilegal! Ce să fac? Costă mult să-ţi iei licenţa, iar acum nu se mai dau“, a explicat bărbatul alegerea lui.

El i-a mai zis reporterului că, în cazul în care îl va opri poliţia, să spună că sunt prieteni. Suma pe care i-a cerut-o la destinaţie a fost de 60 de lei.
Dumitru Manu este acum cercetat pentru infracţiunea de nerespectare a regimului de transport rutier public, iar dosarul urmează să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea. „Riscă o amendă care poate ajunge la 1.000 de lei sau închisoare“, a mai spus comisarul-şef Gabriel Ilie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite