Bucureşti: S-a deschis Târgul Internaţional de Carte Guadeamus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 270 de edituri prestigioase din ţară şi din străinătate oferă iubitorilor de carte titluri noi, unele în premieră, şi o mulţime de publicaţii educaţionale.


Eveniment editorial de mare anvergură, Târgul Internaţional Gaudeamus Carte de Învăţătură 2009 şi-a deschis porţile astăzi, la ora 12.00.

Aflat la cea de a 16-a ediţie, târgul reuneşte 385 de expozanţi, dintre care 40% edituri româneşti, 32% edituri din străinătate, 7% instituţii de învăţământ, restul fiind reprezentat de agenţii de difuzare de carte românescă şi străină, firme multimedia, asociaţii profesionale, centre culturale şi ONG-uri.

Actuala ediţie Gaudeamus a fost inclusă de Comisia Europeană în lista evenimentelor remarcabile din cadrul Anului European 2009 al Creativităţii şi Inovării pentru amploarea şi valoarea ofertei editoriale pe care o prezintă.

Invitaţi de marcă şi muzică pe alese

Unul dintre evenimentele menite să facă din Gaudeamus o sărbătoare a cărţii, este întâlnirea din această seară, cu începere de la ora 18.00, cu celebrul scriitor englez de origine indiană, Salman Rushdie, care va acorda autografe pentru public la standul Editurii Polirom.

O masă rotundă dedicată laureatei Premiului Nobel pentru Literatură, Herta Muller, va avea loc sâmbătă la ora 16.30, în cadrul Bursei de contacte organizată de Radio România-Gaudeamus şi Deutsche Welle.

În fiecare seara, după ora 18.30, la Ceainăria Gaudeamus, vor avea loc concerte de chitară, jazz şi muzică veche, în interpretarea unor binecunoscuţi artişi, precum chitaristul Tudor Niculescu-Mizil, saxofonistul Nicolas Simion, Berti Barbera, Nicu Patoi şi formaţia vocal-instrumentală de muzică veche „Anton Pann“.

Colecţiile  de succes la standul „Adevărul”


La standul Editurii Adevărul Holding  se vor găsi toate colecţiile de carte şi seriile de DVD-uri îndrăgite de public.

Alături de binecunoscutele titluri din „100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă“, „Pictori de geniu“, „Disney Clasic“, colecţia de lux „William Shakespeare“, seriile de DVD-uri „Mărgelatu“, „B,D.“, „Sergiu Nicolaescu“, „Gheorghe Dinică“, „Tom şi Jerry“, cititorii vor găsi şi romanele istorice de aventuri din noua colecţie de lux  „Alexandre Dumas“. 

În cadrul acestei noi colecţii, care include clasicele „Cei trei muşchetari“, „Contele de Monte Cristo“, „Regina Margot“ şi „Laleaua neagră“, se află şi romanul „Sfinxul Roşu“, care a fost tradus pentru prima dată în limba română.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite