Bucureşti: „Doamna doctor" din Obor a ajuns, la 74 de ani, o bombă cu ceas!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Drama unei bătrâne bolnave de Alzheimer a pus pe jar un bloc întreg. Abandonată într-un bloc de pe Şoseaua Colentina, Sorina Leahu, de 74 de ani, nu a mai ieşit din casă de un an de zile, după ce a primit o interdicţie judecătorească potrivit căreia nu are voie să părăsească locuinţa fără un însoţitor.

La apartamentul 149 din blocul ALMO1, zona Obor, nu a răspuns nimeni la uşă timp de un an de zile. După ce au sesizat autorităţile, fără să primească un răspuns, locatarii gândindu-se că femeia ar putea fi sechestrată au apelat la „Adevărul de Seară” pentru a înţelege de ce vecina lor bolnavă de Alzheimer şi diabet nu mai iese din casă de atâta timp.

Citiţi şi: 35 de medici de familie sunt potenţiale surse de boală

După îndelungi eforturi, în casa bătrânei izolate care şi-a pierdut complet minţile am putut intra doar cu intervenţia poliţiei.
Apariţia bătrânei a fost şocantă: răvăşită, neîngrijită şi cu o lentilă de la ochelari lipsă, doamna doctor, cum îi spun vecinii, s-a sprijinit de masă, a scrâşnit din dinţi şi ne-a asigurat că se simte bine, răspunzând cu „DA”-uri continue.
   
În pericol să arunce blocul în aer

Pe lângă starea îngrijorătoare a femeii, un fost medic de excepţie odinioară la spitalul Floreasca şi Pantelimon, vecinii sunt speriaţi însă de altceva. Pentru că bătrâna suferă de cea mai gravă formă de demenţă şi locuieşte singură într-un apartament racordat la toate utilităţile, iar posibilitatea de a produce un incident tragic din cauza gazelor sau a apei, de exemplu, este foarte mare!

Specialiştii în Protecţie Socială spun că data fiind gravitatea bolii de care suferă femeia, aceasta trebuie internată de urgenţă pentru a primi asistenţă continuă.  Singura rudă a bătrânei, sora ei care locuieşte în Statele Unite, a împuternicit una dintre vecinele de pe scară, pe numele eie Delia Horvath, tot medic de profesie, pentru a răspunde de femeie.

Vânată pentru avere

Oamenii din bloc spun însă că dezinteresul tutorelui împuternicit este justificat: „Delia Horvath a fost împuternicită de către sora doamnei doctor să se îngrijească de Leahu dar ea are interese ascunse, urmăreşte să moară cât mai repede baba, ca să-i ia apartamentul. Ar trebui să vedeţi cum îi aduce mâncare pe o bucată de polistiren”, ne-a declarat una dintre vecine.

Tot ei spun că Horvath încasează lunar aproape 3.000 de lei în numele bătrânei, bani ce cumulează pensia şi ajutorul social de îngrijitor. Delia Horvath , cea care a luat-o spre îngrijire pe Leahu Sorina, este medic la rândul ei şi spune că nu ar fi niciodată în stare să-i facă rău femeii: „Mi-a fost profesoară de anatomie, am grijă de ea, am scos-o afară anul trecut, cum am avut şi eu timp”,  ne-a declarat fără nicio remuşcare aceasta. 

La ora publicării acestui articol în „Adevărul de Seară", reprezentanţii serviciului de Asistenţă Socială ne-au înştiinţat că sora bătrânei, Radu Rodica, care ar trebui să decidă internarea ei de urgenţă, şi-a făcut apariţia (din S.U.A!!?) la sediul instituţiei. Vom reveni cu amănunte.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite