Bucureşti: Criză de epilepsie în Rapidul Groazei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Corina Tincu (17 ani) se afla în noaptea de 15 spre 16 decembrie în Rapidul 685 Bucureşti-Constanţa. Din cauza frigului, a panicii şi a fricii, fata, bolnavă de epilepsie, a făcut o criză în tren. Nu îşi luase tratamentul, iar dacă nu apărea poliţistul salvator din Lehliu ar fi putut chiar să moară.

Corina este din Feteşti, însă de mai bine de două săptămâni a fugit de acasă, oprindu-se în Capitală. În Gara de Nord a fost găsită de un poliţist, care a luat-o şi a dus-o la Centrul de Plasament Pinocchio. Marţi-seară, a luat Rapidul 685 din Bucureşti pentru a-şi duce câteva lucruri la casa părintească din Feteşti. După ore bune de frig, foame, sete şi panică fata s-a prăvălit la pământ, spre groaza celorlalţi călători. Au cuprins-o spasmele şi convulsiile, iar câteva femei au putut să o ajute să-şi vină în fire. „A început să se învârtească lumea cu mine, nu mai vedeam, nu mai auzeam”, a explicat Corina ieri, după ce a fost dusă la spital de agentul şef principal Viorel Spînu, cel care a scos 40 de oameni din coşmarul trenului 685. „Am luat-o pe braţe. Nici nu mai vorbea, nici nu mai putea să meargă. Mă gândeam că am şi eu o fată de 11 ani”, povesteşte Spînu.

Violată de ambii fraţi

Medicii au stabilizat-o. „E cu diagnostic de boală psihică, n-am internat-o. Am lăsat-o să stea în spital de milă”, spune o asisentă a Spitalului Orăşenesc din Lehliu.
Am găsit-o, ieri, fără stare pe holul spitalului. Râde tare şi din gesturi îi arată recunoştinţa agentului şef principal Spînu. „Am fugit de nebunii mei de acasă, de fraţii mei şi de surorile mele. Surorile mele mă urăsc, să nu mă vadă în ochi”, se plânge ca un om trecut prin greutăţile vieţii.
Anul trecut pe când avea doar 16 ani, spune  a fost violată de ambii săi fraţi: Marian (21 de ani) şi Gabriel (19 ani). Ura ţâşneşte din ea, când vorbeşte despre fraţii ei. „Lua-i-ar dracu’ pe toţi! Numai pe mama şi pe tata îi iubesc, pentru că numai ei au suferit cu mine”, spune Corina precipitat.

Se întoarce la Bucureşti

Corina promite că se va întoarce la Centrul de Plasament Pinocchio, „pentru că aici primesc daruri, se poartă oamenii frumos cu mine, dorm la amiază”. Vrea doar să se ducă până la Feteşti să-i spună mamei sale că de Sărbători va fi la Bucureşti. Agentul şef principal Viorel Spînu a luat-o pe Corina din spital şi s-a asigurat că ajunge în siguranţă la Feteşti, fiind singura persoană care îi purta de grijă. „Maică-sa a zis că nu are cu ce să ajungă aici s-o ia acasă”, spune dezamăgit poliţistul.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite