Bucureştenii pot studia cerul cu ajutorul telescoapelor, gratuit, de Ziua Internaţională a Astronomiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucureştenii pot admira cerul cu ajutorul telescoapelor FOTO Shutterstock
Bucureştenii pot admira cerul cu ajutorul telescoapelor FOTO Shutterstock

De Ziua Internaţională a Astronomiei, 10 mai, bucureştenii se pot bucura gratuit de o privelişte spectaculoasă. Doritorii pot privi cerul cu ajutorul telescoapelor, lunetelor solare şi binoclurilor.

Reprezentanţii Astroclubulului Bucureşti vor organiza mai multe activităţi dedicate Zilei Internaţionale a Astronomiei. Pentru bucureştenii care vor să privească spre cer într-un mod diferit, astronomii amatori organizează o sesiune de observaţii astronomice grauite, care va avea loc în Băneasa Shopping City, începând cu ora 17.00.

„Instrumentele astronomice, telescoape, lunete solare şi binocluri, vor fi disponibile publicului larg sub îndrumarea astronomilor amatori, cei din Astroclubul Bucureşti. Pentru început, Soarele îşi va arăta petele şi protuberanţele. La lăsarea serii locul său va fi luat de Luna, de planetele Sistemului Solar şi de obiecte îndepărtate, precum galaxii sau roiuri stelare“, susţin reprezentanţii Astroclubului Bucureşti.

Ziua Internaţională a Astronomiei este o manifestare care a apărut pentru prima dată în Statele Unite ale Americii în anul 1973. Scopul acesteia este de a atrage atenţia publicului asupra astronomiei şi reprezintă momentul în care astronomii amatori si profesionişti se reunesc pentru a împărtăşi informaţii cu publicul larg, oferind tuturor doritorilor posibilitatea de a observa în mod direct frumuseţile cerului. 

Astroclubul Bucureşti este primul club de astronomie înfiinţat în Capitală acum mai bine de 40 de ani. Astroclubul promovează popularizarea astronomiei prin organizarea de ieşiri în parcuri cu instrumente, vizite la licee şi şcoli, prin organizarea anuală a cursului de astronomie în colaborare cu Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu“ şi susţin proiectele de cercetare propuse de comunitatea academică a astonomilor profesionişti la nivel naţional şi internaţional prin colectarea şi prelucrarea primară de date.
 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite