Bucureştenii pot schimba cărţile de identitate inclusiv duminică, pentru a putea vota

Serviciile de evidenţă a persoanelor din Capitală vor lucra sâmbătă şi duminică, pentru eliberarea actelor de identitate persoanelor cu drept de vot care nu au sau au act de identitate cu temen de valabilitate expirat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Programul de lucru al serviciilor publice comunitare de evidenţă a persoanelor din municipiul Bucureşti a fost extins sâmbătă, 9 iunie, între orele 8.00 şi 16.00 şi duminică, 10 iunie, între 8.00 şi 21.00.

Măsura a fost luată cu ocazia alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale, pentru eliberarea actelor de identitate persoanelor cu drept de vot care nu au sau au act de identitate cu temen de valabilitate expirat, se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei Generale de Evidenţă a Persoanelor - Municipiul Bucureşti.

Cartea de identitate se întocmeşte şi se eliberează pe baza cererii scrise a persoanei şi a documentelor cu care se face dovada numelui, stării civile, cetăţeniei române şi a domiciliului. Pentru eliberarea unei cărţi de identitate, solicitanţii trebuie să plătească şapte lei, taxă care se achitată la ghişeele birourilor de evidenţă a persoanelor din sectoarele 1, 3 şi 6, la unităţile CEC pentru sectoarele 4 şi 5 sau la oficiile poştale, în sectorul 2.

Pentru eliberarea unui nou act de identitate ca urmare a expirării termenului de valabilitate, pierderii, furtului, deteriorării sau distrugerii acestuia, solicitanţii trebuie să prezinte şi un timbru fiscal în valoare de patru lei.

În cazul în care solicitanţii nu pot prezenta anumite documente, va fi eliberată cartea de identitate provizorie. În acest caz trebuie depuse şi trei fotografii, precum şi o taxă de un leu, achitată în acelaşi mod ca şi în cazul cărţilor de identitate, a precizat sursa citată.

Rămâi pe bucuresti.adevarul.ro pentru a afla cele mai interesante informaţii din Bucureşti despre campanie, alegeri şi candidaţi. Pe adevarul.ro vei putea afla in timp real informaţii despre rezultatele alegerilor locale 2012.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Bucureşti

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările