Biserica din Parcul Emil Gârleanu, ilegală. Curtea de Apel a anulat autorizaţia de construire

Biserica din Parcul Emil Gârleanu, ilegală. Curtea de Apel a anulat autorizaţia de construire

Curtea de Apel a anulat autorizaţia de construire a bisericii FOTO Arhivă

Curtea de Apel Bucureşti a anulat irevocabil autorizaţia de construire emisă de primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, pentru o biserica din Parcul Emil Gârleanu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acţiunea a fost iniţiată de asociaţia de proprietari a unui bloc de lângă parc, de Fundaţia Eco-Civica şi de Asociaţia Salvaţi Bucureştiul. În prealabil, conform legii, asociaţiile au solicitat revocarea autorizaţiilor, după cum a anunţat Nicuşor Dan, precizând că edilul Sectorului 3 a refuzat cererea de revocare.

„Autorizaţia a fost emisa pe un spaţiu verde amenajat, cu opoziţia majorităţii locatarilor blocurilor din jurul parcului. Pentru construirea bisericii, Biserica a defrişat fără aviz de defrişare câteva zeci de arbori din parc.

De asemenea, în 8 ianuarie 2014, Tribunalul Bucureşti a suspendat executarea autorizaţiei. În ciuda hotărârii Tribunalului, Biserica a continuat executarea lucrărilor la biserică. Continuarea lucrărilor după suspendarea executării autorizaţiei constituie infracţiune“, potrivit lui Nicuşor Dan, reprezentantul Asociaţiei „Salvaţi Bucureştiul“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările