Beculeţele din Parcul Drumul Taberei vor fi aprinse de Ziua Internaţională a Persoanelor cu Handicap

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Luminile din bradul amplasat în sectorul 6 vor fi aprinse pe 3 decembrie. FOTO PS 6
Luminile din bradul amplasat în sectorul 6 vor fi aprinse pe 3 decembrie. FOTO PS 6

Pentru al doilea an consecutiv, 10.417 beculeţe se vor fi aprinse în bradul uriaş ce va fi amplasat luni, la ora 17.00, în Parcul Drumul Taberei din sectorul 6, în semn de solidaritate cu persoanele cu handicap. Pe 3 decembrie este sărbătorită Ziua Internaţională a Persoanelor cu Handicap.

Pentru a marca acest eveniment, luni, în Parcul Drumul Taberei va fi amplasat un brad de Crăciun în care vor fi aprinse 10.417 de beculeţe, fiecare reprezentând o persoană cu handicap din comunitatea sectorului.

Beculeţele vor fi aprinse la ora 17.00 şi sunt aşteptate să participe persoanele cu dizabilităţi, precum şi toţi locuitorii sectorului 6. La eveniment va participa şi primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu, el fiind cel are va aprinde beculeţele. Acestea vor lumina timp de o lună bradul din Parcul Drumul Taberei.  

„Handicapul încă mai reprezintă o sursă de stigmatizare. Cei care suferă din cauza lui se confruntă atât cu boala propriu-zisă, cât şi cu discriminarea. Prin gestul nostru, aprindem o rază de speranţă în sufletele persoanelor cu dizabilităţi. Pentru că procesul de incluziune socială pe care îl susţinem vizează schimbarea mentalităţii societăţii în care trăim, procesul este de durată şi trebuie abordat prin activităţi constante şi consecvente”, a declarat primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.

Ziua Internaţională a Persoanelor cu Handicap a fost stabilită de către Adunarea Generală a ONU pentru prima oară ȋn anul 1992 pentru a motiva populaţia să ȋnteleagă efectele dizabilităţilor şi pentru a combate discriminarea. Această zi reprezintă o ocazie pentru toate persoanele care au reuşit sau încearcă să treacă peste un handicap, să promoveze înţelegerea şi susţinerea demnităţii şi a drepturilor lor. Aproximativ 15% din populaţia lumii suferă de un handicap, conform raportului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, iar persoanele cu dizabilităţi, mai ales cele cu probleme minale, sunt cel mai frecvent marginalizate.


Conform evidenţelor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, din totalul de 10.417 persoane cu dizabilităţi, 679 sunt copii.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite