Bac 2011: Dezastru la afișarea rezultatelor. Nu se poate ca şefa de promoţie să ia 5 la română!“. „Se vede clar că profii nu s-au mai ocupat de noi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanții Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB) spun că rezultatele de la examenul de bacalureat de anul acesta sunt cu mult mai slabe decât cele din anii trecuți. Candidaţii de la liceele din Bucureşti se plâng că dascălii nu i-au mai pregătit ca la carte şi că au fost punctaţi pe nedrept.

CITEȘTE ȘI: Bacalaureat 2011: 661 de elevi eliminaţi. Rezultatele se afişează astăzi

EDITORIAL Bacalaureat 2011: Sinistrul din spatele dezastrului

image

S-au afișat primele rezultate la Bacalaureat 2011 București!

Isterie pentru rezultatele la Bac. Site-ul Ministerului Educaţiei concurează la trafic cu Robotzi: 350.000 de accesări în 24 de ore VIDEO

image

UPDATE ORA 14.00 Chiar și la unul dintre cele mai de prestigiu licee din Capitală, rezultatele au fost dezamăgitoare și au fost peste 30 de respinși la „I.L.Caragiale“.
 „Rezultatele sunt acceptabile. La istorie mă așteptam să iau o notă mai mare. Am calculat 9,70 după barem, dar am luat doar 9.00“, a spus Roxana, o absolventă de la Caragiale. Chiar și unii dintre elevii foarte buni cred că pe undeva la corectare s-a comis o nedreptate.

image
image
image

Click pe imagine pentru a vedea reacția elevilor și părinților la aflarea rezultatelor de la Bacalaureat!

Rezultatele la Bac se afişează până la ora 12.00. Rămâneţi pe bucuresti.adevarul.ro pentru a vedea ce note aţi luat

HUNEDOARA: Promovabilitatea a scăzut de la peste 86 la sută în 2010 la 39 la sută în 2011

HUNEDOARA: Licee fără niciun elev promovat: află aici unde s-a picat în masă!

„Poate că la unii s-au pus note pe drept , dar cred că la mulți s-au comis și greșeli. Am luat 9.21. Nu am învățat foarte mult, dar mi-am dat silința. Pentru mine contează media la admiterea de la facultate“, a spus și Emanuela Bejan.
Foarte puțini au reușit să ia 10.00 la una dintre materiile la care au susținut proba scrisă. Există și câțiva norocoși răzleți. „Nu pot să cred că am luat 10.00 la română. Îl iubesc pe Camil Petrescu!“, a strigat de bucurie o liceeancă îmbrățișându-se cu colega ei. Alta își anunța părinții prin telefon:„Am luat bacul cu 6.75. Lasă, băi, că-i medie bună“, le-a spus ea.

Nebunia de la Bac continuă: site-ul Ministerului Educaţiei a cedat chiar când trebuiau publicate rezultatele

UPDATE ORA 13.10

Absolvenţii de la Colegiul „I.L. Caragiale“ din Bucureşti, unul dintre cele mai bine cotate din Capitală, sunt şocaţi de notele primite la Bacalaureat. Unii dau vina pe dascăli, despre care spun că nu s-au mai ocupat cu atenţie de pregătirea lor. „Notele sunt proaste şi se vede foarte clar că profesorii nu s-au mai ocupat atât de mult de noi. Au fost şi camerele de supraveghere şi asta i-a împiedicat pe mulţi să copieze“, a declarat pentru bucuresti.adevarul.ro Alexandra, absolventă a Colegiului „I.L.Caragiale“

„Toţi vom depune contestaţii“

Candidaţii la Bac de la acelaşi colegiu din Bucureşti mai susţin că vor depune în masă contestaţii deoarece cerd că au primit note mult prea mici. „Ne aşteptam să luăm note mult mai mari. Nu se poate ca şefa de promoţie să ia 5 la română. Ceva este în neregulă. Depunem toţi contestaţii. La română al luat 8,05 şi mă aşteptam să iau 9,5“, a spus şi Ramona Lipa, candidată la Bac de la acelaşi colegiu.

UPDATE ORA 12.50 Elevii  de la „Edmond Nicolau“ au ieșit dezamăgiți din curtea liceului după ce au citit listele cu rezultatele la bacalaureat.
„Nu-mi vine să cred că mi-au pus 5.00 la română. M-am uitat pe bareme și aveam sigur 30 de puncte la un subiect și cu ce am mai făcut, sigur trebuia să iau mai mult“, i se confesează o elevă colegei ei. „Am luat 1,50 la mate“, anunță prin telefon un alt liceean de la Edmond Nicolau.
Portarii liceului au explicația pentru care elevii au picat în număr așa de mare. „Toți elevii s-au plâns că le-au picat subiecte de olimpiadă. Nu aveau cum să le rezolve. Și anul trecut au promovat doar cinci“, a spus unul dintre angajați.

Cum au vrut „să fure” Bac-ul elevii bucureşteni. Vedeţi aici ce metode au folosit

Surse din cadrul ISMB spun că există și unități școlare precum Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau“ din sectorul 2 al Capitalei unde liceenii care au susținut bacalaureatul au obținut rezultate foarte slabe și doar trei candidați au promovat examenul.

„Anul trecut procentul de promovabilitate a fost de 61%, însă anul acesta procentul va fi cu mult mai mic. Vom vedea exact după ce se vor centraliza toate rezultatele“, a declarat purtătorul de cuvând al ISMB, Marian Banu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite