Aproape 50 de locuitori din sectorul 3 cer socoteală primăriei pentru un spaţiu verde de 8.000 de metri pătraţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locuitorii din Titan cer socoteală primăriei cu privire la un spaţiu verde de peste 8.000 de metri pătraţi. FOTO CeRe
Locuitorii din Titan cer socoteală primăriei cu privire la un spaţiu verde de peste 8.000 de metri pătraţi. FOTO CeRe

În jur de 500 de locuitori din cartierul Titan s-au adunat sâmbătă dimineaţă, de la ora 11.30, în faţa blocului B3bis de pe Bulevardul Nicolae Grigorescu. Oamenii sunt nemulţumiţi de lipsa de transparenţă din partea primăriei cu privire la destinaţia unui spaţiu verde de peste 8.000 de metri pătraţi.

Locatarii blocului B3bis din Bulevardul Nicolae Grigorescu se confruntă din nou cu pierderea spaţiului verde şi a locurilor de parcare din faţa blocului. După ce în 2009, au reuşit să determine autorităţile locale să nu retrocedeze spaţiul de 8.321 de metri pătraţi ce cuprinde 300 de arbori, locuri de joacă pentru copii şi aproximativ 80 de locuri de parcare şi să nu permită construirea unui complex comercial, acum au fost anunţaţi că zona a fost trecută în proprietate privată.

Locuitorii din cartierul Titan sunt nemulţumiţi de faptul că Primăriea Sectorului 3 nu le dă informaţii concrete legate de ce se va întâmpla cu spaţiul din faţa blocului B3bis. Oamenii solicită răspunsuri clare cu privire la trecerea în proprietate privată a spaţiului, responsabilizarea noului proprietar, soluţii viabile pentru asigurarea parcării autovehiculelor, respectarea Ordonanţei de Urgenţă 114/2007 şi păstrarea spaţiului verde.

La întâlnirea de sâmbătă a fost invitat primarul Sectorului  3, Robert Negoiţă. Până în acest moment, din partea Primăriei a confirmat viceprimarul Andrei Cristian Tudorache şi directorul departamentului de gospodărie locală, Liliana Vasilescu.
„Cei 1300 de plătitori de taxe ai acestui sector au dreptul să ştie ce se va întâmpla cu locurile de joacă, cu parcarea, cu spaţiul verde din faţa blocului nostru. În ianuarie anul acesta am fost înştiinţaţi că parcarea a fost trecută în proprietate privată şi de atunci nimeni nu ne mai spune nimic. Nu vrem să aşteptăm ca într-o dimineaţă să găsim locul îngrădit şi este datoria lor, a autorităţilor să stea de vorbă cu noi, nu să ne plimbe de la un ghişeu la altul fără niciun rezultat”, a declarat domna Cornelia Mihail, locatară a blocului B3bis din Bulevardul Nicolae Grigorescu 18. 

În urma întâlnirii, Consilierul Local şi-a asumat că va ţine legătura cu oamenii şi că va afla răspunsuri pe care le va aduce înapoi în comunitate, iar grupul de cetăţeni şi-a luat încă o dată angajamentul că va continua să ceară răspunsuri cu privire la spaţiul din faţa blocului lor.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite