Apa din Bucureşti va fi mai scumpă

Apa din Bucureşti va fi mai scumpă

Apa potabilă şi canalizarea din Capitală se vor scumpi cu peste 9%, chiar din această lună, după ce Apa Nova, concesionarul serviciului public, a decis majorarea tarifelor ca urmare a „evoluţiei macro-economice”. Operatorul reţelei susţine că nu a mai făcut nicio scumpire în ultimii 5 ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Apa Nova Bucureşti actualizează tariful pentru apă potabilă şi tariful pentru canalizare la mai mult de 5 ani de la ultima Ajustare Tarifară Ordinară (martie 2013), ca urmare a evoluţiei crescătoare a indicatorilor macro-economici: inflaţie, devalorizarea monedei naţionale, creşterea salariului minim pe economie etc”, a transmis compania.

Astfel, pentru o mie de litri de apă potabilă, tariful se actualizează cu 0,30 lei + TVA, o scumpire de 9,06%. Preţul pentru un metru cub de apă va creşte, aşadar, de la 3,31 lei + TVA, în prezent, la 3,61 lei + TVA.

De asemenea, pentru un metru cub de apă uzată deversată în reţeaua publică de canalizare, tariful se actualizează cu 0,16 lei + TVA, o scumpire de 9,19%. Preţul va creşte, drept urmare, de la 1,74 lei + TVA la 1,9 lei + TVA.

Apa Nova precizează că Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC) a aprobat ajustarea pentru preţurile şi tarifele la serviciile publice de alimentare cu apă şi de canalizare în municipiul Bucureşti printr-o decizie din data de 26 iunie.

Noile tarife la serviciile publice de alimentare cu apă şi de canalizare au intrat în vigoare începând cu 1 iulie 2018. Conform oficialilor Apa Nova, chiar şi după această actualizare, tarifele din Bucureşti rămân printre cele mai mici din România.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările