Angajaţii ADP Sector 1 au încasat ilegal, timp de patru ani, spor de antenă pentru radiaţii inexistente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Măsurătorile oficiale realizate de ANCOM au arătat că nivelul radiaţiilor înregistrat la sediul ADP Sector 1 este de 1.379 de ori mai mic decât cel de referinţă
Măsurătorile oficiale realizate de ANCOM au arătat că nivelul radiaţiilor înregistrat la sediul ADP Sector 1 este de 1.379 de ori mai mic decât cel de referinţă

Angajaţii ADP Sector 1 ar fi încasat un spor de antenă echivalent cu 15 la sută din salariu după ce, conform unor măsurători realizate de o firmă privată, la sediul din apropierea Casei Presei Libere s-ar fi înregistrat cantităţi mari de radiaţii. Însă măsurătorile oficiale făcute de Autoritatea pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii au scos la iveală că nivelul radiaţiilor din zonă este de 1.379 de ori mai mic.

Mai exact, la jumătatea lunii martie măsurătorile oficiale realizate de Autoritatea pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) au arătat că nivelul radiaţiilor înregistrat la sediul ADP Sector 1 este de 1.379 de ori mai mic decât nivelul de referinţă.  „… numărul de staţii (n.r. antene) existente la nivelul anului 2016 în locaţia menţionată era mai mic decât cel din prezent, generând un nivel de intensitate a câmpului electromagnetic mai scăzut decât cel actual”, arată ANCOM într-o comunicare oficială, conform europafm.ro. Pe scurt, dacă nivelul actual al radiaţiilor nu pune în pericol sănătatea celor de la ADP Sector 1, în 2016, era ca şi inexistent. Dar în toţi aceşti ani, sporul de antenă a fost cât se poate de real.

La începutul anului, Primăria Sectorului 1 şi-a propus să transforme sediul Administraţiei Domeniului Public în şcoală. Angajaţii ADP Sector 1 s-au împotrivit, argumentând, printre altele, că nivelul radiaţiilor din zonă ar fi unul ridicat şi implicit, sănătatea copiilor ar fi fost pusă în pericol. Totuşi, angajaţii ADP îşi riscau viaţa în birourile lor, dar nu pe gratis, ci contra unui spor de antenă echivalent cu 15 la sută din salariu. Conform documentelor, printre cei mai expuşi riscului de iradiere era chiar directorul general. În biroul său, nivelul de radiaţii era, teoretic, de aproape 63 de volţi pe metru. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite