Amelia Antoniu, soprana care a fost la un pas de moarte la Spitalul CF2, a născut înainte de termen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-solista Teatrului Naţional de Operetă Amelia Antoniu a născut înainte de termen, la 35 de săptămân, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Starea de sănătate a bebeluşului este bună, spun medicii.

"Amelia Antoniu a născut sâmbătă o fetiţă de 2,3 kilograme. Ea a născut înainte de termen, la 35 de săptămâni, fetiţa a avut la naştere greutatea de 2,3 kilograme, iar starea de sănătate a bebeluşului este bună", a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), Bogdan Popescu.

Mama sopranei ne-a povestit că naşterea a vut loc mai devreme deoarece aşa a vrut natura. “Dimineaţă pe la ora 8.00 i s-a rupt apa iar la ora 12.30 a născut. Copilul este sănătos, este fetiţă şi o cheamă Alexia. Amelia se simte foarte bine dar are nevoie de puţin repaos la pat”, ne-a spus Paula Antoniu.

image

Fetiţa Ameliei a primit nota 8 la naştere. Foto: Captură RealitateaTv

“Voi naşte în ţară, nu îmi permit să merg la o clinică din străinătate”

Soprana ar fi trebuit să nască la sfârşitul lunii februarie dar din motive medicale a ales să grăbească momentul.

Viitoarea mămică a hotărât să nască prin cezariană la Secţia de Obstretică-Ginecologie a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB).
„Multă lume mi-a spus să merg să nasc în străinătate dar nu-mi permit acest lux din punct de vedere financiar. Pe deasupra, am încredere în medicii de la SUUB, tot acolo mi-a fost salvată viaţa anul trecut, când m-am infectat în timpul unei intervenţii chirurgicale la alt spital”, ne-a spus Amelia înainte să nască.

Soprana ne-a mai spus că a avut o sarcină fără probleme şi că nu a luat în greutate decât 10 kilograme, ceea ce este normal pentru perioada de graviditate. „Eu nu am avut probleme cu greutatea niciodată şi nici acum nu m-am îngrăşat prea mult. O să mai pun un kilogram, poate, până voi naşte, dar nu sunt îngrijorată. Copilul să fie sănătos”, a adăugat Amelia Antoniu.


A stat şase luni departe de scenă din cauza unei infecţii


Amelia Antoniu a fost la un pas de moarte anul trecut, la jumătatea lunii aprilie, după ce, în urma unei intervenţii chirurgicale la CF2, a intrat în şoc septic. Ea fost transferată la Spitalul Universitar de Urgenţă unde a stat în comă 4 zile, după care a rămas internată în stare gravă aproape trei săptămâni.

A fost nevoie de mai multe luni de spitalizare şi recuperare pentru a putea să-şi revină complet. Amelia a putut să urce din nou pe scena Teatrului Naţional de Operetă, acolo unde este solistă, abia în luna septembrie a anului trecut.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite