462 de copii ai căror părinţi muncesc în străinătate, monitorizaţi de Primăria Sectorului 3

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Sectorului 3 monitorizează, prin intermediul specialiștilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, 462 de copii ai căror părinţi muncesc în străinătate.

În evidenţa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului – Sector 3 figurează în prezent 52 de copii cu vârsta cuprinsă între 3-17 ani, dintre care pentru 22 de copii s-a stabilit măsura specială de protecție în centrele de plasament. Ceilalți 30 se află în întreținerea rudelor de până la gradul IV.

Pe lângă aceștia, în evidența Inspectoratului Școlar Sector 3 figurează în prezent un număr de 410 copii ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinatate, copii pentru care nu s-a stabilit măsura specială de protecție.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului – Sector 3 primeşte, în conformitate cu Ordinul nr. 219/15 iunie 2006, notificări din partea părinţilor care doresc să obţină un contract de muncă în străinătate. În acelaşi timp autoritatea locală emite dovada că sunt respectate prevederile amintitului ordin, document pe care părinţii care solicită locuri de muncă în străinătate au obligaţia să îl prezinte agenţiilor de ocupare a forţei de muncă.

Prevederile ordinului se aplică în situaţia copilului lipsit de grija ambilor părinţi plecaţi la muncă în străinătate, părintelui în cazul familiilor monoparentale, precum şi copilului privat de grija părintelui care, prin hotărâre judecătorească, are obligaţia creşterii şi educării.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite