Cea mai înaltă clopotniţă din R. Moldova se construieşte la mănăstirea din Nicoreni

Cea mai înaltă clopotniţă din R. Moldova se construieşte la mănăstirea din Nicoreni

La Mănăstirea „Sfântul Proroc Ilie” din satul Nicoreni, raionul Drochia, se construieşte cea mai înaltă clopotniţă din ţară. Conform proiectului, clopotniţa va avea o înălţime de 49 de metri. Spre comparaţie, clopotniţa din Chişinău are înălţimea de 41 de metri, cu tot cu cruce.

Ştiri pe aceeaşi temă

Piatra de temelie a noului edificiu a fost pusă în luna aprilie anul trecut. „Cheltuielile lucrărilor se ridică la suma de 15-16 milioane de lei”, a specificat pentru IPN stareţul mănăstirii, arhimandritul Vlasie Uşurelu. La întrebarea cât vor dura lucrările de construcţie, stareţul a menţionat că totul depinde de faptul în cât timp va fi adunată suma necesară de bani şi de câţi lucrători competenţi se vor implica în realizarea proiectului. Mănăstirea „Sfântul Proroc Ilie” este un locaş monahicesc de călugări şi a fost construită prin străduinţele arhimandritului Rafail Bodiu, fiind inaugurată în vara anului 1992. El a fost stareţ al mănăstirii de la înfiinţarea sa până în 2020, când a trecut la Domnul. Mănăstirea se află pe locul fostei tabere pentru copii, care a fost construita în 1975 şi închisă în 1991. Complexul mănăstirii constă din două grupuri de clădiri. După trecerea stareţului Rafail Bodiu la cele veşnice, stareţ al mănăstirii din Nicoreni a devenit arhimandritul Vlasie Uşurelu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările