VIDEO Andrei Năstase spune că şi-a dorit să devină procuror general, înainte de a prelua conducerea MAI: Regret că n-am ajuns să pornesc nişte dosare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO sputnik.md
FOTO sputnik.md

Liderul PPDA, actualul ministru de Interne, Andrei Năstase, a declarat că şi-a dorit să devină procuror general, pentru o perioadă de cel puţin trei luni, însă colegii săi din majoritatea parlamentară nu ar fi sprijinit această idee, pentru că Năstase „ar politiza” instituţia.

Andrei Năstase susţine că le-a cerut celor din ACUM şi PSRM sprijinul pentru a-l lăsa la şefia Procuraturii Generale, pe motiv că „suntem în război, suntem într-o situaţie dificilă”.

El a subliniat că alianţa de guvernare a confirmat că are încredere în integritatea şi onestitatea sa, însă este îngrijorată de faptul că societatea ar putea reacţiona negativ faţă de această idee. 

„Acum, sincer să fiu, am un anumit regret că în cele 3-4 luni, poate chiar mai mult timp, n-am ajuns să dau drumul la nişte dosare, pentru că era nevoie de curaj”, a declarat Andrei Năstase la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.

Politicianul a mai spus că, odată ce a ajuns la Ministerul de Interne, a solicitat alianţei de guvernare sprijinul în vederea modificării legislaţiei în aşa fel ca atribuţiile Centrului Naţional Anticorupţie să treacă la MAI, însă s-a lovit şi aici de refuzul colegilor săi de alianţă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite