Un deputat PAS îl acuză pe Igor Dodon de implicare în privatizarea Hotelului Codru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon, ex-preşedinte, fost ministru al Economiei
Igor Dodon, ex-preşedinte, fost ministru al Economiei

Deputatul PAS Dumitru Alaiba susţine că liderul socialiştilor, Igor Dodon, ar fi implicat în privatizarea Hotelului Codru. Potrivit lui, nu a existat nicio scrisoare semnată de Igor Dodon cu privire la Hotelul „Codru”, contrar declaraţiilor acestuia din 2015, când Igor Dodon declara că a încercat să oprească privatizarea Hotelului prin trimiterea unei scrisori către Vladimir Voronin, pe atunci preşedinte al ţării.

La o conferinţă de presă, deputatul a declarat că Igor Dodon nu a făcut nimic pentru a opri privatizarea Hotelului în folosul lui Vladimir Plahotniuc, la un preţ derizoriu. Potrivit lui, la acest subiect sunt multe întrebări, în special, de ce privatizarea Hotelului „Codru” a avut loc la un preţ de cinci ori mai mic decât cel de piaţă. „De atunci, şase ani la rând, tot încerc să găsesc această scrisoare. Dodon a promis să o publice, dar aşa şi nu a făcut-o. Scrisoarea este de negăsit”, a spus deputatul, citat de IPN.

Dumitru Alaiba afirmă că a făcut multiple demersuri ca ONG-ist şi, apoi, ca deputat. A ajuns să dea în judecată Ministerul Economiei pentru că refuza accesul la această informaţie. „În sfârşit am obţinut un răspuns clar de la o instituţie a statului. Nu a existat nicio scrisoare. Cu alte cuvinte, Dodon a minţit şi adevărul iese la suprafaţă abia acum. Dodon nu a luptat pentru interesele statului în timp ce Plahotniuc acapara activele statului. Dodon a jucat în aceeaşi echipă cu Plahotniuc”, afirmă deputatul, făcând trimitere la răspunsul de la Agenţia Proprietăţii Publice, care arată că nu există nicio scrisoare de la Igpr Dodon către Vladimir Voronin despre oprirea privatizării Hotelului „Codru”.

„Este prima dată când o instituţie oferă un răspuns clar la acest subiect. Şi definitiv. Despre credibilitatea informaţiei nu ar trebui să avem dubii. Până la urmă, APP este în continuare condus de Ghenadie Ţepordei, fost avocat al lui Dodon, numit în funcţie de guvernul lui Dodon. Ghenadie Ţepordei a şi semnat acest demers”, a adăugat Dumitru Alaiba.

Solicitată de IPN pentru un comentariu, purtătoare de cuvânt a lui Igor Dodon, Carmena Sterpu, nu a răspuns la telefon. Până la momentul publicării ştirii, nici Igor Dodon nu a venit cu o reacţie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite