Străşeni, primul raion care a semnat declaraţia de unire cu România DOCUMENT

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Străşeni a devenit miercuri, 21 februarie, primul raion care a semnat declaraţia simbolică de unire cu România, după ce 19 consilieri raionali din totalul de 33 şi-au depus semnătura pe documentul respectiv.

„În numele locuitorilor Moldovei răsăritene în general şi al cetăţenilor raionului nostru în particular, în puterea dreptului istoric şi dreptului de neam, pe baza principiului ca noroadele singure să-şi hotărască soarta lor de azi înainte şi pentru totdeauna. Raionul Străşeni se uneşte cu ţara mamă, România”, se arată în Declaraţie.

Până în acest moment, 40 de sate din Republica Moldova au semnat declaraţii simbolice de unire cu România. În plus, declaraţia a mai fost semnată de către conslierii Consiliului oraşănesc din Cimişlia şi cei din Consiliul raionul Străşeni.

După ce mai multe primării din Republica Moldova au semnat declaraţii simbolice de unire cu România, socialiştii au început în paralel colectarea de declaraţii privind condamnarea unionismului. Deputatul PSRM Vlad Bătrîncea comunicat recent că deja 217 primării din ţară au semnat contra unirii cu România.

image
Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite