Sondaj. Maia Sandu se bucură de cea mai mare încredere în rândul populaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu

Preşedintele Maia Sandu se bucură de cea mai mare încredere în rândul populaţiei, potrivit rezultatele sondajului sociologic Vox Populi: Anul 2020 în opinia populaţiei din Republica Moldova, transmite IPN.

Maia Sandu se situează în topul liderilor politici cu 26,9% de simpatizanţi şi este urmată de liderul Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, menţionat de 23,5% dintre respondenţi. Cercetarea a fost realizată de către Asociaţia Sociologilor şi Demografilor din  Republica Moldova.

Întrebarea despre încrederea acordată liderilor politici din ţară a fost formulată deschis. Aproape 14% dintre persoanele chestionate au spus că nu au încredere în nimeni, iar 10% nu şi-au format o opinie în acest sens.

Răspunzând la aceeaşi întrebare, Ilan Şor a fost menţionat de 6,1% din respondenţi, iar Ion Ceban de 5,8%. Renato Usatîi a fost menţionat de 4,2%, Andrei Năstase–2%, Zinaida Greceanîi – 2%, Pavel Filip –1,7%, Vladimir Voronin – 1,5%.

Din totalul respondenţilor decişi (76,4%), Maia Sandu a acumulat 35,2% din preferinţe, iar Igor Dodon – 30,7 %. Clasamentul este continuat de  Ilan Şor – 8%, Ion Ceban – 7,6%, Renato Usatîi – 5,5%, Andrei Năstase – 2,6%, Zinaida Greceanîi – 2,6%, Pavel  Filip – 2,2%, Vladimir Voronin – 2%.

Studiul a fost efectuat în perioada 8-23 ianuarie 2021, pe un eşantion de 1153 de respondenţi, din 87 de localităţi, reprezentativ pentru populaţia adultă a  Republicii Moldova, exclusiv regiunea transnistreană, cu o eroare maximală de + 3%.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite