Sondaj. Maia Sandu se bucură de cea mai mare încredere în rândul populaţiei

Sondaj. Maia Sandu se bucură de cea mai mare încredere în rândul populaţiei

Preşedintele Maia Sandu se bucură de cea mai mare încredere în rândul populaţiei, potrivit rezultatele sondajului sociologic Vox Populi: Anul 2020 în opinia populaţiei din Republica Moldova, transmite IPN.

Maia Sandu se situează în topul liderilor politici cu 26,9% de simpatizanţi şi este urmată de liderul Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, menţionat de 23,5% dintre respondenţi. Cercetarea a fost realizată de către Asociaţia Sociologilor şi Demografilor din  Republica Moldova.

Întrebarea despre încrederea acordată liderilor politici din ţară a fost formulată deschis. Aproape 14% dintre persoanele chestionate au spus că nu au încredere în nimeni, iar 10% nu şi-au format o opinie în acest sens.

Răspunzând la aceeaşi întrebare, Ilan Şor a fost menţionat de 6,1% din respondenţi, iar Ion Ceban de 5,8%. Renato Usatîi a fost menţionat de 4,2%, Andrei Năstase–2%, Zinaida Greceanîi – 2%, Pavel Filip –1,7%, Vladimir Voronin – 1,5%.

Din totalul respondenţilor decişi (76,4%), Maia Sandu a acumulat 35,2% din preferinţe, iar Igor Dodon – 30,7 %. Clasamentul este continuat de  Ilan Şor – 8%, Ion Ceban – 7,6%, Renato Usatîi – 5,5%, Andrei Năstase – 2,6%, Zinaida Greceanîi – 2,6%, Pavel  Filip – 2,2%, Vladimir Voronin – 2%.

Studiul a fost efectuat în perioada 8-23 ianuarie 2021, pe un eşantion de 1153 de respondenţi, din 87 de localităţi, reprezentativ pentru populaţia adultă a  Republicii Moldova, exclusiv regiunea transnistreană, cu o eroare maximală de + 3%.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările