Sondaj: 35% din cetăţenii Republicii Moldova ar vota pentru unirea cu România

Sondaj: 35% din cetăţenii Republicii Moldova ar vota pentru unirea cu România

FOTO arhivă

Centrul de Cercetări Sociologice din Moldova a prezentat miercuri, 4 aprilie, un sondaj de opinie cu tema „Vectorii externi si opţiunile de dezvoltare pentru Moldova”. Potrivit studiului, 35% din respondenţi ar vota pentru unirea cu România într-un eventual referendum pe acest subiect.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aproape jumătate din populaţie, 48%, s-ar opune ideii de unire cu România, conform datelor prezentate de către sociologi.

Alte 17% dintre cei chestionaţi au menţionat că nu s-au decis încă pe problema respectivă.

Întrebaţi care e partidul care ar putea apropia R.Moldova de România, 24,5% din respondenţi au spus că PUN. PAS - 18,7%, PL - 12,8%, PPEM - 7,1%, PPDA - 5,5%.

Cifrele studiului mai arată că 15% din cetăţeni se consideră români şi vorbitori de limbă română. 29% se identifică drept moldoveni care vorbesc limba română, iar 34% spun că ei se simt moldoveni care vorbesc limba moldovenească.

Sondajul a fost realizat în perioada 10 martie - 28 martie pe un eşantion de 1.550 de persoane. Marja de eroare a studiului este de +-3%.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările